Συνάντηση Παπακωνσταντίνου - ΚΕΔΚΕ - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
1
Δεκέμβριος
Back

Συνάντηση Παπακωνσταντίνου – ΚΕΔΚΕ

Τα οικονομικά και οι συμβάσεις έργου στους δήμους και στις κοινότητες ήταν ορισμένα από τα προβλήματα που έθεσαν επι τάπητος ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ.

Η συνάντηση του “τσάρου” της Ελληνικής οικονομίας με αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ) –  επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρός της και δήμαρχος ΑθηναίωνΝικήτας Κακλαμάνης –  έγινε στο υπουργείο Οικονομικών.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Κακλαμάνης είπε, ότι “συζητήθηκαν εκκρεμή οικονομικά θέματα” και επισήμανε ότι είπε στον κ. Παπακωνσταντίνου ότι “η ΚΕΔΚΕ δεν διαπραγματεύεται θεσμοθετημένους πόρους“.

Υπογράμμισε δε ότι η ΚΕΔΚΕ θα συμμετάσχει με εκπροσώπους της στην επιτροπή που θα συσταθεί για την κατάρτιση του σχεδίου νόμου για το φορολογικό και στην επιτροπή (μαζί με εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών), για την τακτική εξέταση των προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Τόνισε, τέλος  ότι δεν θα πρέπει να καταργηθούν άμεσα οι συμβάσεις έργου, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει σταδιακά, σε βάθος τουλάχιστον δύο ετών διαφορετικά, θα υπάρξουν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία εποπτευομένων οργανισμών από την ΚΕΔΚΕ.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!