Συνάντηση ΓΓΙΦ με τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ: Δραματική η απασχόληση των γυναικών

Κατά την χθεσινή συνάντηση της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Φωτεινής Κούβελα με την Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, τονίσθηκε ότι τα έξι χρόνια κρίσης και πολιτικών σκληρής λιτότητας είχαν δραματικές επιπτώσεις στην απασχόληση ανδρών και γυναικών και οδήγησαν στην εκτόξευση της γυναικείας ανεργίας άνω του 30%.

Η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ ενημέρωσε τη Γενική Γραμματέα για δράσεις του ΟΑΕΔ, οι οποίες λαμβάνουν υπόψη την διάσταση του φύλου και συγκεκριμένα για την ένταξη του φύλου στα προγράμματα απασχόλησης, που έχουν ήδη εγκριθεί και θα υλοποιήσει ο οργανισμός το επόμενο διάστημα.

Η Γενική Γραμματέας επεσήμανε στην κ. Καραμεσίνη τις πρωτοβουλίες της Γενικής Γραμματείας, οι οποίες αφορούν την ένταξη, κατά την διάρκεια της νέας προγραμματικής περιόδου, της συμβουλευτικής εργασίας στις δομές που λειτουργούν σε όλες της Περιφέρειες της χώρας και ζήτησε την συνεργασία του ΟΑΕΔ σε αυτό το σημαντικό νέο ρόλο που αναλαμβάνουν τα στελέχη των εν λόγω συμβουλευτικών σταθμών.

Τέλος, συμφωνήθηκε η συνεργασία του ΟΑΕΔ με την ΓΓΙΦ για την προώθηση νέων προγραμμάτων απασχόλησης για γυναίκες, ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας και παροχής νέων ολοκληρωμένων υπηρεσιών για ειδικές κατηγορίες γυναικών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΑΕΔ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗ, ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΟΑΕΔ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΓΓ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!