Συνάντηση με τον Π. Παυλόπουλο ζητούν οι σεισμόπληκτοι της Αχαϊας

Αίτημα συνάντησης με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να δημιουργηθεί αντίστοιχα εξειδικευμένο πρόγραμμα και για τις σεισμόπληκτες περιοχές της Αχαΐας, αφού, σε αντίθεση με την Ηλεία, οι περιοχές αυτές δεν ταυτίζονται με τις πυρόπληκτες κατέθεσαν κατά τη διάρκεια σημερινής ευρείας σύσκεψης οι βουλευτές και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού.

Στη σύσκεψη με θέμα την πορεία υλοποίησης των μέτρων που αφορούν στην αποκατάσταση των πυροπλήκτων και σεισμοπλήκτων περιοχών του νομού Αχαΐας που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας δυτικής Ελλάδος Σπύρου Σπυρίδων έδωσαν το παρών ο νομάρχης Αχαΐας, το προεδρείο της ΤΕδΚ, δήμαρχοι, οι βουλευτές του νομού και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Σε δηλώσεις του ο κ. Σπυρίδων τόνισε ότι ενημέρωσε αναλυτικά του συμμετέχοντες για τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πυρκαγιές του 2007 και τον σεισμό του 2008 στην Αχαΐα, αναφέροντας ενδεικτικά ότι:

– για την πυρόπληκτη Αιγιάλεια έχουν μέχρι στιγμής διατεθεί πάνω από €48.000.000 για επιδόματα ανακούφισης των πληγέντων, για αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, για επιδοτήσεις ενοικίων, για επισκευές ή ανακατασκευές κτισμάτων, καθώς και για έργα προστασίας του περιβάλλοντος.
– για τους σεισμόπληκτους της Αχαΐας έχουν μέχρι στιγμής διατεθεί περί τα €35.000.000 για επιδόματα, €25.000.000 για επισκευές σχολείων κτηρίων και €2.000.000 για κατεδαφίσεις επικινδύνων δημοσίων κτηρίων και έργα προστασίας του περιβάλλοντος.
Παράλληλα στη σημερινή σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης τα μεσομακροπρόθεσμα αναπτυξιακά μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν στην Αχαΐα, στη διαμόρφωση των οποίων είναι απαραίτητη η κατάθεση προτάσεων από τους θεσμικούς φορείς του νομού, όπως προβλέπει και το Ειδικό Πλαίσιο Ανασυγκρότησης για των Πληγεισών Περιοχών από Πυρκαγιές που ανακοίνωσε τον Νοέμβριο το υπουργείο Οικονομικών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]