Συνάντηση Μανιτάκη – Ντόλιου για τη διαθεσιμότητα

Οι εξελίξεις που αφορούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και κυρίως οι δυνατότητες της μετακίνησης των ανθρώπων αυτών σε άλλες υπηρεσίες όπου υπάρχουν λειτουργικές ανάγκες και όχι μόνο κενές οργανικές θέσεις, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, με τον αρμόδιο εισηγητή της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Ντόλιου.

Ο κ. Ντόλιος ζήτησε την όσο το δυνατόν ταχύτερη δημοσιοποίηση-προκήρυξη των λειτουργικών αναγκών της κάθε υπηρεσίας, έτσι ώστε να διασκεδαστούν οι φυσιολογικές φοβίες όλων όσων τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Σημείωσε, ακόμα, ότι με την άμεση μετακίνηση των υπαλλήλων που αφορά σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου εξασφαλίζεται η παραμονή τους σε αυτό, ενώ παράλληλα διασφαλίζεται ότι θα στελεχωθούν καλύτερα υπηρεσίες που έχουν ελλείψεις σε προσωπικό.

Ενημερώθηκε, επίσης, και για το αντικειμενικό σύστημα, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, με βάση το οποίο θα γίνει η μετακίνηση-τοποθέτηση των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα σε άλλες θέσεις φορέων του Δημοσίου.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Ντόλιος επανέλαβε την θέση του ΠΑΣΟΚ ότι οι μετακινήσεις-τοποθετήσεις αυτές θα πρέπει να γίνουν άμεσα, να συνδεθούν με την ενίσχυση κρίσιμων υπηρεσιών που έχουν άμεση σχέση με την εξυπηρέτηση του πολίτη (Ασφαλιστικά Ταμεία, ΚΕΠ, Υπηρεσίες Υπουργείου Υγείας κ.α.), καθώς και να γίνουν με γνώμονα τις βιοτικές ανάγκες του κάθε υπάλληλου (τόπος κατοικίας, οικογενειακή κατάσταση, κλπ).

Σε σχέση με την άρνηση κάποιων υπηρεσιών να αποστείλουν τα ονόματα των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων, ο κ. Μανιτάκης διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, με βάση την απογραφή που έχει γίνει και η οποία ενημερώνεται διαρκώς και είναι αποφασισμένος να προχωρήσει γρήγορα προκειμένου να έχουν όλοι οι προς διαθεσιμότητα υπάλληλοι τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση, μέσω των υπηρεσιών, για την κατάληψη θέσεων που ανταποκρίνονται σε λειτουργικές ανάγκες.

Τέλος, ο κ. Ντόλιος ενημερώθηκε από τον αρμόδιο υπουργό για την πορεία της συνολικής προσπάθειας διοικητικής μεταρρύθμισης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία αποτελεί το μείζον ζήτημα για το Δημόσιο και την χώρα αυτή τη στιγμή.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!