Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη – Τρόικας για τους πλειστηριασμούς

Το ζήτημα της άρσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης των εκπροσώπων της Τρόικας και του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Το υπουργείο Ανάπτυξης αναμένεται κατά τη συνάντηση με την Τρόικα να επαναλάβει τη δέσμευση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ότι θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία για όσους πραγματικά έχουν αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους.

Βασικό επιχείρημα της ελληνικής πλευράς είναι ότι σε περίπτωση που υπάρξει πλήρης απελευθέρωση οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων θα κατέγραφαν ελεύθερη πτώση με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά και η αξία των ακινήτων των συνεπών δανειοληπτών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Δεκεμβρίου εκπνέει η ισχύς του νόμου με τον οποίο απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ, ΤΡΟΙΚΑ, ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!