Συνάντηση Γεροβασίλη με πρέσβη Νορβηγίας για θέματα δημοσίου τομέα

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Νορβηγίας στην Ελλάδα, Γιορν Γκέλσταντ, προκειμένου να συζητήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Νορβηγίας σε θέματα του δημοσίου τομέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη διάθεσή τους για την υλοποίηση, από κοινού με φορείς της Νορβηγίας και τον ΟΟΣΑ, στοχευμένων και κρίσιμων έργων της δημόσιας διοίκησης που εντάσσονται στις προτεραιότητες του εθνικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα.

Μεταξύ των θεμάτων που εξετάστηκαν στη συνάντηση ήταν η μεταφορά τεχνογνωσίας, η ανταλλαγή καλών πρακτικών που ήδη εφαρμόζονται στην Νορβηγία και η από κοινού υλοποίηση καίριων παρεμβάσεων στην ελληνική δημόσια διοίκηση.

Παράλληλα, συζητήθηκαν και άλλοι τομείς συνεργασίας, όπως η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού με ψηφιακές δεξιότητες και η εφαρμογή νέων καινοτόμων υπηρεσιών, που θα προσφέρουν λύσεις, στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, μέσω του πρωτοπόρου και επιτυχημένου θεσμού των Κ.Ε.Π.

Στην προσπάθεια του Υπουργείου για τη διοικητική ανασυγκρότηση της χώρας, έχει ήδη ενταχθεί η σύναψη στοχευμένων συνεργασιών με σημαντικούς διεθνείς και ευρωπαϊκούς φορείς, οι οποίοι εμπράκτως θα παρέχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και βοήθεια στα προς υλοποίηση κρίσιμα έργα. Σε αυτούς ήδη συγκαταλέγονται τόσο ο ΟΟΣΑ όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ, ΠΡΕΣΒΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!