Συναντήσεις Σπηλιωτόπουλου στην Κέρκυρα

Την υπόσχεση ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου η Κέρκυρα – ο πρώτος σταθμός των επισκέψεων του σε βασικούς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς – να γίνει και πάλι ατμομηχανή της τουριστικής οικονομίας της χώρας μας έδωσε κατά τη συνάντηση με το Νομάρχη αλλά και τους δημάρχους της περιοχής ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Παράλληλα απαντώντας στο αίτημα του Νομάρχη Κέρκυρας Στέφανου Πουλημένου για μεγαλύτερη τουριστική προβολή του νησιού στις έδρες των τροφοδοτριών αγορών (Αγγλία και Γερμανία), ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανακοίνωσε ότι στην έκθεση του Λονδίνου «WTM» η Κέρκυρα θα έχει το κεντρικότερο περίπτερο ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει δυναμικότερη τουριστική προβολή της.

Όσον αφορά το αίτημα του δημάρχου της πόλης Σωτήρη Μικάλεφ για εντατικοποίηση ελέγχων σε τουριστικές υποδομές, ζήτησε από τους δημάρχους να πιέσουν το Υπουργείο Εσωτερικών για νέες προσλήψεις που θα ενδυναμώσουν τους τουριστικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Σε σύσκεψη που είχε με τουριστικούς φορείς παρουσία και του γ.γ. της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Σωτήρη Βόσδου,  ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης ζήτησε απ’ όλους προσπάθεια για την άνοδο της τουριστικής κίνησης στην Κέρκυρα. Ανακοίνωσε δε ότι σε πρώτη φάση η απάντηση του Υπουργείου στην τροχοπέδη που λέγεται ακριβό ευρώ, θα είναι η υλοποίηση επιστημονικής μελέτης για την Κέρκυρα και η δημιουργία νέων εξειδικευμένων τουριστικών προϊόντων, όπως η ανάπτυξη μορφών πράσινου τουρισμού, για τα οποία θα δώσει κίνητρα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!