Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών: Κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη, εμπλοκή με τον Λεβέντη

H αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα κλειστά κέντρα φύλαξης μεταναστών αλλά και το αίτημα του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων σημάδεψαν την πρώτη φάση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια του διαλλείματος σχεδόν δύο ώρες μετά την έναρξη του Συμβουλίου (γύρω στις 2) ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον Α. Τσίπρα να δημιουργηθούν κέντρα κλειστού τύπου (σ.σ. στα πρότυπα της Αμυγδαλέζας) για την φύλαξη των μεταναστών , με τον πρωθυπουργό να απαντά αρνητικά τονίζοντας αφενός ότι η χώρα μας ακολουθεί τη Συνθήκη της Γενεύης και σέβεται το διεθνές δίκαιο» και αφετέρου ότι αναμένει να  κλείσει η συμφωνία επανεισδοχής με την Τουρκία.

Όμως κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου υπήρξε εμπλοκή με τον Β. Λεβέντη όταν ζήτησε να συζητηθούν και άλλα θέματα πλην του προσφυγικού και, κυρίως, το θέμα της Οικουμενικής. Η πρόταση ετέθη σε ψηφοφορία αλλά καταψηφίστηκε από όλους του άλλους αρχηγούς. Αποτέλεσμα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων να ξεκαθάρισε πως δεν θα υπογράψει κοινό ανακοινωθέν. «Αν δεν γίνει σήμερα οικουμενική δεν προχωράει καμία συζήτηση για το προσφυγικό», είπε χαρακτηριστικά.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΛΕΒΕΝΤΗΣ, ΚΟΝΤΡΑ, ΕΜΠΛΟΚΗ, ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!