Σήμερα η πρώτη Κοινή Υπουργική Επιτροπή Ελλάδας-Παλαιστίνης

Με στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας τους θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη, στις 10 το πρωί, η πρώτη Κοινή Υπουργική Επιτροπή Ελλάδας-Παλαιστίνης.

Κατά τη συνεδρίαση που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στο υπουργείο Εξωτερικών, οι αντιπροσωπείες των δύο πλευρών, με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών Ριάντ αλ Μάλκι, αναμένεται να εστιάσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεργασία τους στους επιμέρους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας και του πολιτισμού, με έμφαση τις σχέσεις επιχείρηση προς επιχείρηση (B2B).

Η πρώτη Κοινή Υπουργική Επιτροπή Ελλάδας-Παλαιστίνης προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί στη μία μετά το μεσημέρι, με την υπογραφή διακήρυξης για τη σύσταση Ελληνο-παλαιστινιακής Υπουργικής Ομάδας Εργασίας.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία αναμένεται να συμμετάσχουν, επίσης, οι υπουργοί Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, οι υφυπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος και Γεωργικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου, ενώ από την παλαιστινιακή μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών, οι υπουργοί Οικονομίας, Γεωργίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και ο υφυπουργός Πολιτισμού. Επιπλέον, θα συμμετάσχουν ανώτατοι υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων Εξωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παιδείας και Αθλητισμού.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!