Σήμερα η επίσημη πρόταση για τη «μεταμόρφωση» του Ελληνικού

Η πρώτη παρουσίαση-πρόταση για την ανάπλαση του Ελληνικού θα γίνει σήμερα από τον ισπανό αρχιτέκτονα Χοσέπ Αθεμπίγιο σε συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρείας «Ελληνικό ΑΕ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Ελληνικό θα δημιουργηθεί ένα μητροπολιτικό πάρκο, εφάμιλλο του Central Park της Νέας ή του Hyde Park του Λονδίνου, το οποίο θα είναι ελευθέρα προσβάσιμο σε όλους του κατοίκους του Λεκανοπεδίου. Επίσης, θα υπάρχουν επίσης «ζώνες» αφιερωμένες στην Παιδεία, στην Επιστήμη, στην Έρευνα-Τεχνολογία, και ίσως και ξενοδοχεία και μαρίνα. Η δε ανάπλαση του Ελληνικού εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει πάνω από 35.000 θέσεις εργασίας.

Βασικό ζητούμενο παραμένει και αφορά στη διαγωνιστική διαδικασία που θα ακολουθήσει. Σε κάθε περίπτωση, όπως υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, το σχέδιο θα κατατεθεί προς έγκριση στη Βουλή.

Όπως προγραμματίζει, η ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος προς έλληνες και ξένους επενδυτές θα αποσταλεί στις αρχές του φθινοπώρου, έτσι ώστε εντός διμήνου να καταγραφούν οι αιτήσεις και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΕΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!