Συγχωνεύσεις: Ηρέμησαν τους δημάρχους, εξαγρίωσαν τους εκπαιδευτικούς

Επεισοδιακά εξελίχθηκε η ημερίδα στο υπουργείο Παιδείας για τις συνενώσεις των σχολικών μονάδων, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή δημάρχων από όλη τη χώρα.

Ομάδα εκπαιδευτικών εισέβαλε στο υπουργείο, την ώρα της σύσκεψης, άρχισε να φωνάζει συνθήματα εναντίον των συνενώσεων και του ΔΝΤ κι ανήρτησε πανό σε κεντρικό σημείο της αίθουσας.

Ως εκ τούτου η εκδήλωση διεκόπη για λίγα λεπτά, με τους δημάρχους να στρέφονται εναντίον των εκπαιδευτικών και να τους ζητούν «να εγκαταλείψουν άμεσα την αίθουσα και να κάνουν μαθήματα στα σχολεία».

Επισημαίνεται ότι στο «πλευρό» των εκπαιδευτικών βρέθηκαν και δημοτικοί σύμβουλοι της «ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ», οι οποίοι καθιστούν παράλληλα σαφές ότι στηρίζουν τις απεργίες των εκπαιδευτικών, τις καταλήψεις των μαθητών και τις μαζικές εκδηλώσεις που οργανώνουν από κοινού εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

Νωρίτερα η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου είχε αναπτύξει στους δημάρχους, όλες τις αλλαγές που συντελούνται στα σχολεία, όπως π.χ. το ψηφιακό σχολείο και το νέο λύκειο που ευνοεί την ομαδική συνεργασία, ένα στόχο, που άλλωστε, υπηρετούν κι οι συνενώσεις των σχολείων.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι το μνημόνιο  δεν περιέχει αναφορά ή δέσμευση για τις συνενώσεις και καυτηρίασε την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος στις μεταφορές μαθητών.

Να σημειωθεί ότι χαρακτήρισε ως απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων δήμαρχων, γονέων κι εκπαιδευτικών, να αποφασίζουν να διακόπτουν τα μαθήματα των σχολείων για να βγάλουν τα παιδιά στους δρόμους.

Για να διαβάσετε προηγούμενο ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ:

http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_perifereies/10367

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!