Συγκροτείται ειδική ομάδα για τον εντοπισμό τζιχαντιστών στην Ελλάδα - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
18
Ιανουάριος
Back

Συγκροτείται ειδική ομάδα για τον εντοπισμό τζιχαντιστών στην Ελλάδα

Μια ειδική ομάδα συγκροτείται στην Ελλάδα με στόχο των εντοπισμό τζιχαντιστών στη χώρα μας. Θα αποτελείται από την Κρατική Ασφάλεια, την Αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ.

Σε έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. -που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Alpha- η εν λόγω ομάδα θα καταγράφει το επίπεδο απειλής από τους τζιχαντιστές και πληροφορίες, ιδίως για το αν χρηματοδοτούνται από ελληνικές οργανώσεις. Βέβαια, η Ελλάδα «μπλέκεται» στο θέμα μόνο λόγω τράνζιτ, δηλαδή λόγω τζιχαντιστών που μπαίνουν στη χώρα από την Αγγλία ή τη Γαλλία και περνούν στην Τουρκία για να καταλήξουν στη Συρία.

Όπως αναφέρεται θα αναζητούνται ομάδες 2-4 ατόμων, με ευρωπαϊκό διαβατήριο ηλικίας έως 40 ετών. Παράλληλα, μια σημαντική πληροφορία που θα έχουν τα μέλη της ειδικής ομάδας και θα βοηθά στην αναγνώριση των σαλαφιστών –ακραίων τζιχαντιστών- θα είναι ένα σημάδι που φέρουν στο μέτωπο και προέρχεται από χτύπημα που μένει κατά τη διάρκεια της προσευχής τους.

Κικίλιας: Δεν εντοπίστηκαν τζιχαντιστές στην Ελλάδα

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα και τις μαρτυρίες αναφορικά με την ύπαρξη τζιχαντιστών στην Ελλάδα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας παράλληλα ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες για τον εντοπισμό ύποπτων δραστηριοτήτων βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

«Πληροφορίες για την παρουσία μελών του ΙSIS ή ISIL στη χώρα μας δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τη μέχρι σήμερα έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νικήτα Κακλαμάνη.

Ακόμη, ο υπουργός έδωσε διευκρινίσεις και για το δημοσίευμα σε ιστοσελίδα το οποίο επικαλέστηκε ο κ. Κακλαμάνης, όπου απεικονίζονταν σε φωτογραφία υποστηρικτές της ISIS με μαύρες σημαίες της Τζιχάντ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Όπως αναφέρει ο κ. Κικίλιας , «η φωτογραφία του συγκεκριμένου δημοσιεύματος έχει ληφθεί από συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε την 31η Αυγούστου 2012, με πρωτοβουλία του συλλόγου «ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ», ο οποίος πραγματοποιεί διάφορες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον λαό της Συρίας».

«Οι υπηρεσίες του υπουργείου βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες άλλων υπουργείων και παράλληλα αξιοποιούν τους θεσμοθετημένους διαύλους διεθνούς συνεργασίας, για τη λήψη κάθε αναγκαίου και πρόσφορου προληπτικού ή και αποτρεπτικού μέτρου», υπογράμμισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!