Σε Νέα Υόρκη και Βρυξέλλες θα μεταβεί η Ν. Κεραμέως

Για τη Νέα Υόρκη ταξιδεύει σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Νίκη Κεραμέως, με διττό σκοπό:

Πρώτον, συμμετέχει, κατόπιν πρόσκλησης του Ειδικού Απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Σύνοδο της Δράσης για το Κλίμα 2019, ως ομιλήτρια στο προσυνέδριο του ΟΗΕ με θέμα το ρόλο της εκπαίδευσης στην προστασία των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή. Στην Παγκόσμια Σύνοδο ΟΗΕ για το Κλίμα 2019 θα συμμετάσχει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης

Δεύτερον, ξεκινά μία καμπάνια εξωστρέφειας και διεθνών συνεργασιών για την Ελλάδα στον τομέα της εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Νέα Υόρκη, η κυρία Κεραμέως έχει προγραμματίσει συναντήσεις με:

–           την ομόλογό της για θέματα εκπαίδευσης και πολιτισμού, κα. Marie Royce,

–           τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Εκπαίδευσης κ. Allan Goodman,

–           τον Πρόεδρο της AFS Intercultural Programs, κ. Daniel Obst,

–           την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Αμερικής,

–           τον Επικεφαλής του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών του Columbia University, κ. Ιωάννη Μυλωνόπουλο,

–           τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο.

Η Υπουργός θα επισκεφθεί το σχολείο Αγίου Δημητρίου Αστόριας και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Επίσης, έχει οργανωθεί από το Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας Νέας Υόρκης ενημερωτική συζήτηση με θέμα: «Η Ελλάδα, κέντρο εκπαίδευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη», όπου έχουν προσκληθεί οι Έλληνες ανταποκριτές στον ΟΗΕ (από Ν. Υόρκη και Ουάσιγκτον), μέλη της δημοσιογραφικής αποστολής από Ελλάδα που θα βρίσκονται ήδη στη Νέα Υόρκη, καθώς και ελληνοαμερικανικά ΜΜΕ Ν. Υόρκης (Ομογενειακά- έντυπα και ηλεκτρονικά).

Την Τρίτη η κυρία Κεραμέως θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη 2η Ευρωπαϊκή Σύνοδο Υπουργών Παιδείας για την Εκπαίδευση.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΚΕΡΑΜΕΩΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!