σε-καταγραφή-αποθεμάτων-κρέατος-κι-αβ-757880
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 02.04.2020 | 13:21

Σε καταγραφή αποθεμάτων κρέατος κι αβγών προχωρά το Υπ. Ανάπτυξης

Σε καταγραφή αποθέματα ετών σε βασικά τρόφιμα όπως το κρέας και τα αυγά προχωρά το Υπ. Ανάπτυξης

Πιο συγκεκριμένα με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα 2 Απριλίου στη Βουλή προωθείται η πλήρης απογραφή των αποθεμάτων σε αιγοπρόβειο κρέας και αυγά. Με την προτεινόμενη τροπολογία προβλέπεται η ένταξη των επιχειρήσεων χονδρικού εμπορίου κρέατος αιγοπροβάτων και αυγών, λιανικού εμπορίου κρέατος αιγοπροβάτων και αυγών και αποθηκών κρέατος αιγοπροβάτων και αυγών στην υποχρεωτική διαδικασία απογραφής αποθεμάτων, με στόχο την εξασφάλιση της επάρκειας αποθεμάτων των προαναφερθέντων προϊόντων.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η υποβολή στην οικεία αρμόδια αρχή στοιχείων αποθεμάτων στα εξής προϊόντα:

1.     κρέας αιγοπροβάτων

2.     αυγά των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης, μεσιτείας, διακίνησης, διανομής και αποθήκευσης προϊόντων κρέατος αιγοπροβάτων (νωπών και κατεψυγμένων) και αυγών στην ελληνική επικράτεια, εντός προθεσμίας δύο ημερών από την έναρξη ισχύος του νόμου.

Οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να υποβάλλουν κατ’ ελάχιστο:

·      την ποσότητα των αποθεμάτων σε κιλά

·      την τοποθεσία αποθήκευσης των αποθεμάτων και ιδίως τη διεύθυνση

·      τα στοιχεία επικοινωνία της επιχείρησης και τα στοιχεία επικοινωνίας του νόμιμου εκπροσώπου της.

Τα στοιχεία αυτά επικαιροποιούνται με δηλώσεις που υποβάλλονται εντός προθεσμίας 3 ημερών από την αρχική και κάθε επόμενη δήλωση.

Ήδη επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης, μεσιτείας, διακίνησης και διανομής φαρμακευτικών προϊόντων και μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής στην ελληνική επικράτεια, υποβάλλουν στην αρμόδια αρχή εντός προθεσμίας 2 ημερών στοιχεία αποθεμάτων σε χειρουργικές μάσκες, αντισηπτικά διαλύματα και αντισηπτικά μαντηλάκια.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Συντάκτης: Γιώργος Αλεξάκης