Σε Ημερίδα Ποιότητας στην Κύπρο ο Χρήστος Ζώης

Την έναρξη της Ημερίδας Ποιότητας που διοργάνωσε το Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου. κήρυξε σήμερα στη Λευκωσία ο Υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης. Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο υφιστάμενου Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών της Ελλάδας και του Υπουργείου Οικονομικών της Κύπρου και αφορά θέματα Ποιότητας και εφαρμογής βέλτιστων πρακτικών στη δημόσια διοίκηση.

Κατά τη διάρκειά της θα παρουσιασθούν, μεταξύ άλλων, καλές εφαρμογές του μοντέλου διοίκησης ολικής ποιότητας, το Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης από Οργανισμούς της Ελλάδας και της Κύπρου και θα συζητηθούν τρόποι αξιοποίησης και περαιτέρω προώθησης της χρήσης του μοντέλου αυτού και άλλων τεχνικών διοίκησης ποιότητας στο δημόσιο Τομέα.

Κατά την ομιλία του ο κ. Ζώης υποστήριξε ότι κοινός παρανομαστής των αλλαγών στη δημόσιας διοίκηση τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι η ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας: «Οι αλλαγές αυτές κατατείνουν στο να διαμορφωθούν συνθήκες διοικητικής Σύγκλισης. Η μετάβαση από το Γραφειοκρατικό Κράτος στο ‘Κράτος Στρατηγείο’, δεν είναι μια τεχνικού τύπου οργανωτική αλλαγή αλλά μία βαθύτατα αλλαγή του συστήματος των αξιών. Το μείζονος σημασίας ζητούμενο είναι η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και της σπάταλης διαχείρισης των ήδη ανεπαρκών πόρων. Κατ΄αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η σύγκλιση μεταξύ της Οικονομίας και της διοίκησης. διότι, το Κράτος είναι σύγχρονο όταν πλοηγεί σωστά την οικονομία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζώης.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών μίλησε επίσης και για τη «διοίκηση Ολικής Ποιότητας», που όπως είπε, «πρόκειται για μια γενική ιδέα που σχετίζεται κυρίως με την εξασφάλιση της Ποιότητας και την Αποδοτικότητα στη δημόσια διοίκηση. Μια διαδικασία που δίδει έμφαση στα αποτελέσματα και τον τρόπο που αυτά θα έχουν μετρήσιμο όφελος για τον πολίτη. Στο πλαίσιο της διοίκησης Ολικής Ποιότητας καλούμαστε να απαντήσουμε σε συγκεκριμένα ερωτήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε ποιοτικής διαχείρισης», κατέληξε.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!