Σε ΦΕΚ το αναπτυξιακό νομοσχέδιο: Όλες οι ρυθμίσεις για Δημόσιο, ΟΤΑ (pdf)

Σε ΦΕΚ εκδόθηκε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή. Οι διατάξεις του νομοσχεδίου -υπό τον τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις»- καλύπτουν τις αρμοδιότητες σχεδόν όλων των υπουργείων προκειμένου να ξεπεραστούν προβλήματα και εμπόδια που λειτουργούν αποτρεπτικά για την προσέλκυση επενδύσεων.

Μέσα σε αυτό εντάχθηκαν πολλές τροπολογίες, τις οποίες η αντιπολίτευση χαρακτήρισε «φωτογραφικές» ανεβάζοντας τους τόνους.

«Αιχμή του δόρατος» βεβαίως, για την αυτοδιοίκηση, το περιβόητο άρθρο 179 (που έγινε 178) που ανοίγει το πεδίο ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών στους Δήμους, για το οποίο υπήρξαν κινητοποιήσεις εργαζομένων και αντιπαραθέσεις σε δημοτικά συμβούλια. 

Επίσης, στο εν λόγω ν/σ εντάχθηκε και ψηφίστηκε μόνο από τη ΝΔ τροπολογία του ΥΠΕΣ για: Παράταση 3Κ/2018, «Βοήθεια στο Σπίτι»-Αλλαγές σε μετατάξεις, ΚΑΠ. Ωστόσο ορισμένοι δήμοι προχωρούν σε απολύσεις των  εργαζομένων των οποίων έληξαν οι παρατάσεις με το χορό να ανοίγει ο δήμος της Αθήνας. 

Παράλληλα με το άρθρο 187 το ΥΠΕΣ προχωράει στη διευκρίνιση ότι για την πρόσληψη συμβασιούχων στο Δημόσιο απαιτείται προηγουμένως έγκριση της Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006.

Δείτε αναλυτικά:

Συμβασιούχοι: Τι αλλάζει με διάταξη για τις προσλήψεις (έγγραφο)

Τροπολογία ΥΠΕΣ: Παράταση για 3Κ/2018, «Βοήθεια στο Σπίτι»-Αλλαγές σε μετατάξεις, ΚΑΠ (έγγραφο)

Δήμοι: «Παράθυρο» για ιδιώτες σε διαχείριση απορριμμάτων, πράσινο (έγγραφο)

Δημοτικοί Αστυνομικοί: Τι αλλάζει με το Αναπτυξιακό

Περιφέρειες: Τι αλλάζει στις αποζημιώσεις των αιρετών

Οι δημόσιοι υπάλληλοι στο στόχαστρο -Νέα μέτρα πειθάρχησης στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Τι αλλάζει στην διαδικασία διενέργειας διαγωνισμών δημοσίων συμβάσεων (τροπολογία)

ΦΕΚ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΦΕΚ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΑΡΘΡΟ 178


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!