Σε ΦΕΚ η αναστολή της απόφασης για τα ταμειακά διαθέσιμα

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. Β’ 568/22.2.2019) η αναστολή,έως την 1η Ιουλίου, της έναρξης ισχύος της Υπουργικής Απόφασης για τη “σάρωση” των ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, εκδόθηκε νέα Απόφαση του Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη, με την οποία τροποποίησε την προηγούμενη Απόφασή του ειδικά ως προς το χρόνο έναρξης ισχύος.

Η αναστολή δεν αφορά μόνο τους Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά το σύνολο των Φορέων που υπάγονταν στο πεδίο εφαρμογής της.

Στην απόφαση μεταξύ άλλων προβλέπεται:

– η αναστολή δίνεται διότι « απαιτείται εύλογο χρονικό διάστημα για τη λειτουργική και τεχνική προσαρμογή των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή τους στο θεσμοθετημένο Σύστημα Λογαριασμών Θησαυροφυλακίου»,

– ορίζεται ότι «η Απόφαση ισχύει από 1η Ιουλίου 2019»,

– προβλέπεται ρητά πως «οι επιμέρους προθεσμίες που προβλέπονται στην παρούσα Απόφαση παρατείνονται μέχρι την 1η Ιουλίου 2019».

 

ΦΕΚ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΦΕΚ, ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ, ΑΠΟΦΑΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!