Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη-τρόικας για διαθεσιμότητα, απολύσεις

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.30 η κρίσιμη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εκπροσώπους της τρόικας. Ο υπουργός και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και Εύη Χριστοφιλοπούλου παρουσιάζουν στους επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας τη λίστα με τους 12.500 υπαλλήλους που μπήκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Αναμένεται, δε, να ζητήσουν παράταση στην εφαρμογή του μέτρου για άλλους 12.500 υπαλλήλους μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορεί να γίνει αποδεκτό το αίτημα της ελληνικής πλευράς και να μετατεθεί η αναζήτηση «δεξαμενών» για την επόμενη φάση της διαθεσιμότητας στους πρώτους μήνες του 2014. Πηγές του υπουργείου έλεγαν στην aftodioikisi.gr ότι όπως με το κύμα του Σεπτεμβρίου που ολοκληρώθηκε τελικώς με τους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων στις αρχές Νοεμβρίου, έτσι και με το κύμα του Δεκεμβρίου το οποίο θα ενταχθούν, κυρίως  υπάλληλοι των ΟΤΑ, της Υγείας και των ασφαλιστικών  ταμείων, «θα υπάρξει εκ των πραγμάτων παράταση μέχρι το Φεβρουάριο.

Ωστόσο, το πλέον δύσκολο σημείο των συνομιλιών που θα έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εκπροσώπους των πιστωτών αφορά τις 4.000 απολύσεις που προβλέπονται μέχρι το τέλος του χρόνου. Η ελληνική πλευρά προσθέτει τους 2.000 απολυμένους της ΕΡΤ, με 300 περίπου επίορκους ως προς την έξοδο των οποίων υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις και ζητούν να περιληφθούν σ αυτόν τον κατάλογο όσοι θα αποχωρήσουν από ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ αλλά και συμβασιούχοι που θα χάσουν τη δουλειά τους μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στο στόχαστρο μπαίνουν ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ μέσα από τη διαδικασία της αξιολόγησης από την οποία θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό. Γιατί για το 2014 προβλέπονται 11.000 απολύσεις.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΤΡΟΙΚΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!