Σε δημόσια διαβούλευση από σήμερα η στρατηγική για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε σήμερα, Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014, η Στρατηγική Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014.

Βασικοί στόχοι της στρατηγικής για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση είναι:

Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης του πολίτη και της επιχείρησης στη Δημόσια Διοίκηση
Η υποστήριξη της Διοικητικής Μεταρρύθμισης που πραγματοποιείται στη χώρα
Η κατάκτηση ενός διεθνώς αποδεκτού επιπέδου υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από το κράτος

Με τη διαβούλευση επιδιώκεται η εξασφάλιση της ευρύτερης δυνατής πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης, καθώς η ελληνική Δημόσια Διοίκηση καλείται να κάνει ένα μεγάλο άλμα ψηφιακής αναβάθμισης. Παράλληλα, η ουσιαστική αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων προϋποθέτει ορθολογικότερο σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ, στη βάση μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής.

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καλεί κάθε κοινωνικό εταίρο, κάθε αρμόδιο και εμπλεκόμενο φορέα, αλλά και κάθε πολίτη, προκειμένου να σχολιάσει και να συμβάλλει με τις προτάσεις του, στην εκπόνηση του τελικού περιεχομένου της Στρατηγικής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Το κείμενο της στρατηγικής για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση βρίσκεται αναρτημένο προς διαβούλευση στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.opengov.gr/minreform/?p=1390.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΣΠΑ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!