Σε αργία ο (βίος και πολιτεία) δήμαρχος Ιθάκης

Εκτός δημαρχιακού θώκου αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ημέρες ο δήμαρχος Ιθάκης Γιάννης Κασσιανός μετά την αποδοχή από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη της ομόφωνης απόφασης του Πειθαρχικού του άρθρου 234 του Ν 3852/2010 το οποίο αποτελείται από τρεις προέδρους εφετών, έναν εκπρόσωπο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και έναν εκπρόσωπο της ΚΕΔΕ, να τεθεί σε αργία λόγω σοβαρών πειθαρχικών παραπτωμάτων. Η σχετική απόφαση αναμένεται να αποσταλεί στον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου Μ. Αγγελάκα και αφού δημοσιευθεί να κοινοποιηθεί και στο δήμαρχο, ώστε να επισημοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για δήμαρχο που ο βίος και η πολιτεία του έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις καθώς του καταλογίζονται μια σειρά παρανομιών , λόγω των οποίων θεωρείται ότι υπήρχε κώλυμα εκλογιμότητας στις εκλογές του 2010.

Συγκεκριμένα, το 1995 είχε συλληφθεί σε ξενοδοχείο της Αθήνας, ενώ περίμενε μια Βραζιλιάνα συνεργάτιδά του, που όμως συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ελληνικού με κοκαΐνη στα… τακούνια των παπουτσιών της!

Ο Γιάννης Κασσιανός είχε καταδικαστεί και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης τριών ετών, ενώ στο διάστημα που μεσολάβησε από την αποφυλάκισή του ως την εκλογή του, είχε καταδικαστεί αρκετές φορές για υπεξαίρεση και χρέη προς το Δημόσιο.

Μάλιστα, προ διετίας τον Ιούλιο του 2011,  λίγους, δηλαδή, μήνες μετά την εκλογή του είχε προκαλέσει σάλο, καθώς παρά το ότι το κότερό του «Arise» είχε δεσμευθεί από το ΣΔΟΕ, λόγω του ότι δε διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα σε ό,τι αφορά τον απόπλου του, ο δήμαρχος Ιθάκης δεν πτοήθηκε και απέπλευσε από το νησί με ρότα προς Κατάκολο για να παραλάβει καλλονές από 30 χώρες (φωτό), οι οποίες θα φωτογραφίζονταν στην Ιθάκη για την συμμετοχή τους στο διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Τουρισμός»!

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάρτιο είχε προαναγγείλει την έκπτωση από το αξίωμά του, χωρίς πάντως να τον κατονομάσει, ο ίδιος ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.

Το ίδιο διάστημα η κάμερα «συνέλαβε» τον κ. Κασσιανό να χαστουκίζει δημοτικό σύμβουλο αντίπαλου συνδυασμού κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ιθάκης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ, ΑΡΓΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΙΘΑΚΗΣ, ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!