σχολικά-γεύματα-επιλύθηκε-η-δικαστικ-669634
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 01.03.2022 | 19:48

Σχολικά γεύματα: Επιλύθηκε η δικαστική εκκρεμότητα 

Aπάντηση για τα σχολικά γεύματα.

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Αναφορικά με την χορήγηση των σχολικών γευμάτων, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενημερώνει ότι, μετά τη σημερινή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, επιλύεται οριστικά η όποια δικαστική εκκρεμότητα υπήρχε σχετικά με την διανομή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος τα κονδύλια για την παροχή των σχολικών γευμάτων έχουν αυξηθεί κατά 20% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με αποτέλεσμα την ένταξη 268 περισσότερων σχολικών μονάδων και 40.000 περισσότερων μαθητών ημερησίως σε σύγκριση με την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι συνεχίζεται κανονικά η διανομή των σχολικών γευμάτων στις περισσότερες περιοχές της χώρας,  ενώ για την όποια προσωρινή διακοπή υπήρξε στο πλαίσιο της υπογραφής των νέων συμβάσεων, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και η υλοποίηση του προγράμματος  θα εξελιχθεί ομαλά.

Η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου παρακολούθησε και εξακολουθεί να παρακολουθεί το θέμα στενά με σκοπό την αντιμετώπιση των όποιων διαδικαστικών προβλημάτων παρατηρήθηκαν λόγω των προσφυγών των υποψήφιων αναδόχων σε διάφορα δικαστήρια.