Σαμοθράκη: κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τα σκουπίδια

Την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια στο νησί ζητούν με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς δέκα φορείς της Σαμοθράκης.

Στην επιστολή τους οι φορείς τους ακριτικού νησιού κάνουν λόγο για σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία καθώς εδώ και ενάμιση μήνα δεν έχει γίνει αποκομιδή των σκουπιδιών από τα απορριμματοφόρα του δήμου, καθώς η χωματερή που λειτουργούσε στα Θέρμα έκλεισε με δικαστική απόφαση. Όπως τονίζουν, τα σκουπίδια βρίσκονται παντού (τις γειτονιές, τα σχολεία, τους δρόμους κλπ), θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τόσο την υγεία των κατοίκων του νησιού όσο και τους φυσικούς πόρους (έδαφος, υπέδαφος, υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα).

Μάλιστα, καταγγέλλουν ότι ο δήμος Σαμοθράκης συνέλεξε μέρος των απορριμμάτων και το εναπόθεσε σε χωματερές που πρόχειρα δημιουργούνται σε διάφορα σημεία του νησιού.

Πάντως, το πρόβλημα χρονολογείται από τον Ιούνιο του 2008 όταν οι κάτοικοι των Θέρμων είχαν αποκλείσει την πρόσβαση των απορριμματοφόρων στη χωματερή του νησιού στα Θέρμα διότι δεν άντεχε επιπλέον όγκο σκουπιδιών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!