Σάμος: Το καλοκαίρι η κατασκευή του νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης

  • Απο stergios
  • 13 Απριλίου 2019 - 21:01
  • Comments Off

Υπογράφηκε από το υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής η σύμβαση ενοικίασης του χώρου, στον οποίο θα κατασκευαστεί το νέο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο.

Πρόκειται για τρία όμορα οικόπεδα, τα οποία ανήκουν σε ιδιώτες και βρίσκονται στην περιοχή Ζερβού, σε απόσταση περίπου έξι χιλιομέτρων από το Βαθύ.

Όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου, οι εργασίες κατασκευής του νέου Κέντρου Υποδοχής αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Το νέο Κέντρο θα διαθέτει περίπου 1.200 θέσεις, ενώ ο χώρος του σημερινού Κέντρου θα παραχωρηθεί στον δήμο για να αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων.

Την ίδια ώρα, συνολικά 494 αιτούντες άσυλο αναχώρησαν το Σάββατο από τη Σάμο για να κατευθυνθούν σε δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα.

Μάλιστα, το επόμενο χρονικό διάστημα θα εντατικοποιηθούν οι μεταφορές με στόχο την αποσυμφόρηση του νησιού, εν όψει και της τουριστικής περιόδου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΣΑΜΟΣ, ΚΥΤ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!