Σαμαράς: «Ποιος λέει όχι στις απολύσεις, όταν προσλαμβάνουμε νέους;»

Την  αποφασιστικότητα της κυβέρνησης του να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο στις οποίες περιλαμβάνεται η απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, θέλησε να αναδείξει για μία ακόμη φορά ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για άμεση απομάκρυνση από το δημόσιο των επίορκων υπαλλήλων και επεσήμανε ότι η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων θα γίνει σταδιακά και μέσω του κανόνα 1 προς 10. Αναρωτήθηκε δε ποιος θα πει όχι στις απολύσεις όταν ταυτόχρονα προσλαμβάνονται νέοι μέσω ΑΣΕΠ.

Ολόκληρη η αναφορά του Πρωθυπουργού στο δημόσιο έχει ως εξής:

«Δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια: προωθούμε συνεχώς τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και σπάμε ταμπού δεκαετιών:

Ήδη, για φέτος προγραμματίζονται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων απόλυτα συμβατές με το Σύνταγμα και το υφιστάμενο νομικό καθεστώς. Απομάκρυνση «επιόρκων», κοπανατζήδων, ανθρώπων που προσλήφθηκαν με πλαστά δικαιολογητικά ή που καταργούνται οι θέσεις τους, μια που συγχωνεύονται ή καταργούνται δημόσιοι οργανισμοί.

Δεν αφορά αυτό τη μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο. Η μείωση θα γίνει σταδιακά μέσω του κανόνα 1 προς 10.

Η υποχρεωτική απομάκρυνση μερικών χιλιάδων προσωπικού θα γίνει για την ανανέωσή του προσωπικού του δημοσίου. Θα φύγουν ακατάλληλοι ή «επίορκοι» και στον ίδιο αριθμό θα προσληφθούν αξιοκρατικά νέοι άνθρωποι που έχουν επιτύχει στο ΑΣΕΠ και παραμένουν για χρόνια αδιόριστοι. Θα ήθελα να δω ποιος θα βρεθεί τότε να «υπερασπιστεί» την απομάκρυνση των ακατάλληλων και τον ταυτόχρονο αξιοκρατικό διορισμό νέων από το ΑΣΕΠ. Είπαμε ότι σπάμε ταμπού και το εννοούμε…»

Διαβάστε επίσης

Νομικά Πρόσωπα Δήμων: Στόχος η μείωση κατά 30%

Απολύσεις: «Λίστα Σταμάτη» με 34 Οργανισμούς

ΚΕΔΕ: Όχι στην κατάργηση των Νομικών Προσώπων των δήμων

Απολύσεις: Στα επόμενα κύματα καταργήσεων οι οργανισμοί των ΟΤΑ

Έρχονται τα πάνω-κάτω σε ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ δημοσίου & ΟΤΑ

ΥΠΕΣ: Στους δήμους το «μπαλάκι» για τη μετατροπή ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ

Απολύσεις: Short list 30 οργανισμών στο Μαξίμου

Απολύσεις: Προτεραιότητα στην εθελουσία δίνει ο Μανιτάκης

Απολύσεις: Η λίστα με τα 252 ΝΠΙΔ του δημοσίου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΣΕΒ, ΣΑΜΑΡΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!