Σαμαράς: Έτος αξιολόγησης το 2013 στο Δημόσιο - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
22
Ιανουάριος
Back

Σαμαράς: Έτος αξιολόγησης το 2013 στο Δημόσιο

Το 2013 είναι έτος αξιολόγησης υπηρεσιών και ικανοτήτων, ώστε το κράτος να γίνει αποτελεσματικότερο, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για τη σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης. «Στόχος είναι η ανάπτυξη», είπε και προσέθεσε: «Με τη συμμετοχή και των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων, όλοι μαζί, μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες για αναδιοργάνωση του κράτους και εξυπηρέτηση του πολίτη». Τέλος, ο Πρωθυπουργός, ύστερα από σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι δεν έγινε κουβέντα για απολύσεις, αλλά για αξιολόγηση.

Στη σύσκεψη, εξετάστηκαν όλες οι προσπάθειες και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει το αρμόδιο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο, προκειμένου να εκσυγχρονιστεί το κράτος, παράλληλα με τη μείωση του κόστους λειτουργίας του. Επίσης, συζητήθηκε και η πορεία της αξιολόγησης των δομών των υπουργείων, με την οποία θα μειωθούν οι υπηρεσιακές μονάδες πάνω από 30%, κάτι που θα μειώσει τη γραφειοκρατία.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Πρωθυπουργός συνεχάρη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το τιτάνιο έργο της μεταρρύθμισης, ενώ τόνισε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη και τις νέες επενδύσεις μέσα από απλουστευμένες διαδικασίες και σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης. Παράλληλα δήλωσε ότι βρισκόμαστε σε μια πολύτιμη συγκυρία όχι μόνο επειδή κερδίσαμε την εκταμίευση της δόσης αλλά επειδή αλλάζει η ψυχολογία καθώς ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι γυρίζουμε σελίδα. Συμπλήρωσε, δε, ότι το 2013 είναι έτος αξιολόγησης. Κλείνοντας δήλωσε προχωράμε με γρήγορο βηματισμό και ότι η αναδιοργάνωση θα προχωρήσει με συνεργασία όλων των Υπουργείων.

Υπενθυμίζεται δε ότι πριν λίγες εβδομάδες με επιστολή του προς τους υπουργούς ο Πρωθυπουργός είχε ζητήσει να υπάρξουν δραστικές αλλαγές στο κράτος και στη δημόσια διοίκηση, να περιορίσουν δραστικά τη γραφειοκρατία και τις άσκοπες χρονοβόρες διαδικασίες που ταλαιπωρούν τους πολίτες και να εγγυηθούν τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης είχε ζητήσει η Task Force από τον προηγούμενο χρόνο και χαιρέτισε τη σύστασή του -στην πρόσφατη τελευταία έκθεσή της- η Ομάδα Δράσης χαρακτηρίζοντας «απόφαση σταθμό» την υλοποίησή του. Στη σημερινή σύσκεψη, συμμετείχαν εκτός από τον αρμόδιο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ΥΠΕΚΑ Ευάγγελος Λιβιεράτος και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης. Επίσης, στη συνεδρίαση, συμμετείχε και ο προϊστάμενος του Γραφείου Ειδικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναλάβει και τη νέα θέση του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!