Ρόδος: Ζητούν 12 δικαιολογητικά από τους πλημμυροπαθείς για το επίδομα των 560 ευρώ!

Στην καταγγελία ότι ζητείται από τους πληγέντες από τις φονικές πλημμύρες σε Ρόδο και Ψέριμο 12 δικαιολογητικά προκειμένου να πάρουν το επίδομα των 560 ευρώ προχώρησε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.

«Πώς μπορεί κάποιος που τα υπάρχοντά του βρίσκονται θαμμένα κάτω από τη λάσπη να αποδείξει ότι πραγματικά διέθετε ψυγείο και κουζίνα;», θέτει το ερώτημα ο κ. Μαχαιρίδης και ζητά να μειωθεί άμεσα η γραφειοκρατία, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να πάρουν άμεσα το πρώτο επίδομα που έχουν απόλυτη ανάγκη.

Μιχελάκης: Αναγνωρίζει το πρόβλημα αλλά….

Το πρόβλημα αναγνώρισε και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης με χθεσινές του δηλώσεις εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου: «Αυτό που προέχει, είναι η απλοποίηση και επίσπευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών έτσι ώστε να εκταμιευθεί άμεσα η χρηματική ενίσχυση που προορίζεται για τους κατοίκους που έχουν πληγεί προκειμένου να επανέλθουν σιγά-σιγά στους κανονικούς τους ρυθμούς τα νησιά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.

Ο κ. Μιχελάκης ανακοίνωσε ότι «ήδη έχει αποφασιστεί να χορηγηθούν ως έκτακτη χρηματική ενίσχυση 150.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών, 160.000 ευρώ από το Υπουργείο Εργασίας και 50.000 ευρώ από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΡΟΔΟΣ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!