Ρατσιστικές επιθέσεις με συγκάλυψη του Αστυνομικού Τμήματος Μάνδρας, καταγγέλλει η Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό

Όπως καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ ο Σάχ Μαχμούντ, 33 ετών και ο Ραούφ Ταλάτ, 27 ετών, λαχειοπώλες από το Πακιστάν δέχτηκαν επιθέσεις από ομάδα φασιστών που περιπολεί συστηματικά στη Πλατεία Παπαδιαμάντη στην Μάνδρα Ελευσίνας.

«Την 1η Μάη χτυπήθηκε με γροθιές και τραυματίστηκε ο Μαχμούντ Σάχ από 7-8 άτομα. Έβριζαν χυδαία και έλεγαν: « Να φύγετε, να πάτε στη χώρα σας. Γαμώ το Πακιστάν και το Ισλάμ. Θα σας σκοτώσουμε»

Πήγε στο Α.Τ. Μάνδρας όπου οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να  πάρουν την μήνυση του σε βάρος των δραστών. «Αν κάνεις  μήνυση θα σε συλλάβουμε και εσένα» ήταν η απάντηση που εισέπραξε από αστυνομικό. Την επομένη επέστρεψε με έλληνα φίλο του και την παρέλαβαν.

Στις 5 Μάη στις 11.30μμ ακολούθησε νέα αγριότερη επίθεση με  σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι του Ραούφ Ταλάτ και τραυματισμό στη πλάτη του Μαχμούντ Σάχ . Μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Θριάσειο νοσοκομείο. Την ώρα που προσπαθούσαν να πάνε σε ταβέρνες για να πουλήσουν λαχεία, δέχτηκαν επίθεση από την ίδια ομάδα ατόμων, τα οποία φορούσαν μαύρες μπλούζες και καπέλα ενώ είχαν ρόπαλα, μαχαίρια και δύο από αυτούς  σιδερογροθιές. Οι επιθέσεις ήταν  συντονισμένες από τα ίδια άτομα που γυρνάνε στη περιοχή, τους εντοπίζουν και ακολουθούν επιθέσεις.

Οι αστυνομικοί του ΑΤ δεν δέχτηκαν να πάρουν καταθέσεις από τα θύματα. Στις 6 Μάη τους  έδειξαν φωτογραφίες και αναγνωρίστηκε ένας  από τους δράστες. Όταν οι μετανάστες δήλωσαν ονόματα δραστών, τους ζήτησαν να φέρουν μάρτυρες για να τα πουν οι ίδιοι! Οι  αστυνομικοί φώναζαν πολύ και λέγανε στους μετανάστες «είσαστε ψεύτες.»

Είναι ώρα να μπει τέλος στις ρατσιστικές επιθέσεις και στην συγκάλυψη τους από την Αστυνομία.

Απαιτούμε την σύλληψη των φασιστοειδών που οργανώνουν τις ρατσιστικές επιθέσεις στη Μάνδρα.

Να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί του ΑΤ Μάνδρας που συγκαλύπτουν την δράση τους».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΚΕΕΡΦΑ, ΜΑΝΔΡΑ, ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση