Ραντεβού κορυφής για τους πλειστηριασμούς – Στο σφυρί 10.000 ακίνητα σε πρώτη φάση

Επί τάπητος στο ραντεβού του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο το μεσημέρι της Πέμπτης τίθεται το φλέγον ζήτημα της άρσης απαγόρευσης πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία

Θα προηγηθεί συνάντηση του κ. Βενιζέλου με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γεργκ Άσμουσεν.

Κατά την ευρεία διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Σαμαράς δεσμεύθηκε να χειριστεί ο ίδιος το θέμα των πλειστηριασμών.

Παράλληλα, την Τετάρτη απορρίφθηκαν δύο βουλευτικές τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή για την παράταση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

«Το θέμα είναι σοβαρό. Οι τροπολογίες δεν θα γίνουν δεκτές. Πρόκειται για ένα μείζονος σημασίας θέμα, στο οποίο η κυβέρνηση θα δώσει λύση στον κατάλληλο χρόνο» δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θ. Καράογλου.

Το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών που ζητεί η τρόικα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ακόμη και σε κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι απειλούν να καταψηφίσουν τη σχετική ρύθμιση.

Περισσότερα στο Nooz.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση