Ραγκούσης-τρόικα: Νέο «μαχαίρι» στις προσλήψεις συμβασιούχων στο Δημόσιο

Δραματική μείωση κατά 50% στο σύνολο των προσλήψεων συμβασιούχων στο Δημόσιο τα επόμενα τρία χρόνια, με σκοπό την εξοικονόμηση 1,8 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, μετά τη συνάντησή του με την τρόικα.

Έτσι, οι προσλήψεις θα περιοριστούν από 50.000, όπως προβλέπεται από το μνημόνιο, σε 25.000 το χρόνο.

Αναλογία… 1 προς 10 για το 2011

Την ίδια ώρα, για το τρέχον έτος, όσον αφορά στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μετά τις αποχωρήσεις 53.500 υπαλλήλων, ο αριθμός νέων προσλήψεων με βάση το ποσοστό 1/5 (δηλαδή, αντιστοιχία μιας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις) φτάνει τις 10.600.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί μόνο 1.145 προσλήψεις (από τις οποίες 1.000 άτομα διορίζονται στο υπουργείο Υγείας και 145 στο υπουργείο Δικαιοσύνης), χωρίς να αναμένεται να εγκριθούν και άλλες για το 2011. Έτσι, το ποσοστό από 1 προς 5 μετατρέπεται σε 1 προς 10.

Με αυτά τα στοιχεία, το μισθολογικό κόστος από τα 22 δισ. ευρώ το 2009 φθάνει σήμερα στα περίπου 18 δισ. ευρώ, ενώ το 2013 αναμένεται να περιοριστεί κι άλλο και να πέσει στα περίπου 16 δισ. Ευρώ.

«Βαρίδι» οι κοινωνικές δαπάνες

Όπως είπε ο κ. Ραγκούσης, το υπουργείο Εσωτερικών έχει προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες (πρόγραμμα «Καλλικράτης» κ.λπ.) για εξοικονόμηση εσόδων. Σημείωσε, ωστόσο, πως το μεγάλο κονδύλι που βαραίνει το Δημόσιο παραμένει το ποσό των 55 δισ. ευρώ το χρόνο που απαιτούνται για τους τομείς της υγείας, της πρόνοιας και της ασφάλισης.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!