Ρ. Αντωνοπούλου για τη συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό δυναμικό

«Η καλύτερη στρατηγική για να πετύχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό δυναμικό, σύμφωνα με στελέχη επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, είναι η βελτίωση της κατανομής του χρόνου μεταξύ εργασιακής και προσωπικής/οικογενειακής ζωής. Διαφορετικά δεν αξιοποιούμε τα ταλέντα των γυναικών», τόνισε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, στην ομιλία της στο  συνέδριο  «Game Changer – Women of Influence»,  που διοργάνωσε η 24Media, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

«Επομένως», συνέχισε η υπουργός, «παροχές όπως οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί ή η φροντίδα ηλικιωμένων, δεν ικανοποιούν μόνο το δικαίωμα πρόσβασης σε αυτές τις υπηρεσίες, αλλά συμβάλουν θετικά και στην προώθηση της απασχόλησης και την εξέλιξη των γυναικών».

Αναφερόμενη στις διαφορές που υπάρχουν διεθνώς μεταξύ ανδρών και γυναικών, τόσο στην πρόσβαση στην αγορά εργασίας, όσο και στις επαγγελματικές αποδοχές, η κ. Αντωνοπούλου επισήμανε ότι αυτό οφείλεται σε τρεις κυρίως λόγους: την προκατάληψη, το έλλειμμα στο ισοζύγιο  προσωπικού και επαγγελματικού βίου και στην απουσία γυναικείων προτύπων.

Ειδικότερα, η Αν. Υπουργός αναφέρθηκε στο θέμα της πρόσβασης των επιτυχημένων επαγγελματικά γυναικών σε θέσεις υψηλής επιρροής και κύρους, λέγοντας ότι διεθνώς μόλις το 9% των γυναικών είναι επικεφαλής ή ιδιοκτήτριες επιχειρήσεων, ενώ μόνο το 24% κατέχει θέση ανώτατου στελέχους σε επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!