«Αντάρτικο» σε Εκκλησίες: Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Χαρδαλιάς (φωτο)

Να κινήσουν τις νόμιμες διαδικασίες οι εισαγγελικές Αρχές για την «παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου», ζητά με δήλωσή του ο  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νικος Χαρδαλιας μετά τα περιστατικά που σημειώθηκαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στη Κέρκυρα: “Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες”, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Eπίσης, με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα επικοινώνησε, σήμερα το απόγευμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας και τα για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τόσο στο Κουκάκι όσο και στην Κέρκυρα και ζήτησε να ερευνηθούν  από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς τα πραγματικά περιστατικά.

Υπενθυμίζεται ότι:

-Όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr (φωτο), η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου και ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του ίδιου Δημήτρης Μεταλληνός ήταν οι αυτοδιοικητικοί που βρίσκονταν σήμερα στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα. Πρόκειται για τα πρόσωπα που μαζί με τον Μητροπολίτη Κέρκυρας Νεκτάριο, ο οποίος κοινώνησε πιστούς, παραβίασαν, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά «τους νόμους και τις εντολές της Ιεράς Συνόδου και έθεσα σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία».

-Στο ναό του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι ο ιερέας, παρά τις διαμαρτυρίες των περιοίκων και περαστικών, έδινε την Θεία Κοινωνία από την πίσω πόρτα για πολύ ώρα, απαντώντας ότι «είναι νόμιμο αυτό που κάνω!»

Την ίδια ώρα  σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Αθηνών δηλώνει ότι ξεκινά έρευνα για το περιστατικό στο Κουκάκι:«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ, ΚΟΥΚΑΚΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!