Πυρκαγιά -Μάτι: Αναντιστοιχίες ανάμεσα σε Πυροσβεστική και καταθέσεις μαρτύρων

  • Απο stergios
  • 9 Αυγούστου 2018 - 10:21
  • Comments Off

Αναντιστοιχίες ανάμεσα σε στοιχεία από το αρχείο της Πυροσβεστικής και σε όσα έχουν καταθέσει μάρτυρες, φέρεται να έχουν προκύψει από την έως τώρα έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η ώρα που οι επικεφαλής αξιωματικοί του σώματος ενημερώθηκαν για την έναρξη της φωτιάς και ο ακριβής χρόνος ανταπόκρισής τους στο συμβάν, αποκλίνουν από τους πραγματικούς χρόνους.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, υπάρχουν αξιωματικοί οι οποίοι αν και ειδοποιήθηκαν άμεσα για την εκδήλωση της πυρκαγιάς, στο αρχείο εμφανίζονται να ενεργοποιήθηκαν αρκετή ώρα αργότερα, ενώ άλλοι παρουσιάζονται να μεταβαίνουν στο μέτωπο, έως και μία ώρα μετά την πραγματική.

Οι αποκλίσεις αυτές κρίνονται σημαντικές και κατά πληροφορίες, τα ανακριβή στοιχεία καταχωρήθηκαν με καθυστέρηση και προχειρότητα στο αρχείο της Πυροσβεστικής, ενώ η οριστική αποτύπωση των ενεργειών θα προκύψει από την άρση απορρήτου σε κινητά στελεχών του σώματος.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ, ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ, ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!