Ψηφίστηκε η μείωση των προστίμων για υποψήφιους των Αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back

Ψηφίστηκε η μείωση των προστίμων για υποψήφιους των Αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019

Στην δραστική μείωση του ύψους των χρηματικών προστίμων σε βάρος Συνδυασμών και Υποψηφίων στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές του 2019 προχώρησε η Κυβέρνηση, με ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ (έγινε το άρθρο 63) του νομοσχεδίου  που ψηφίστηκε την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στο Νομοσχέδιο «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροψιάς – Πρόγραμμα “ΑΡΓΟΣ” και λοιπές διατάξεις».

Η μείωση των χρηματικών ποσών έχει αναδρομική ισχύ από την 25η Μαρτίου 2019. Σύμφωνα με την τροπολογία μειώνοντας τα πρόστιμα που έχουν υποβληθεί σε συνδυασμούς και υποψηφίους των εκλογών για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών για πλημμέλειες που αφορούν στις εκλογικές δαπάνες με αναδρομική ισχύ από την 25.3.2019, ημερομηνία έναρξης της προεκλογικής περιόδου των εκλογών της τις Μαΐου 2019 – 2ας Ιουνίου 2019.

Η διάταξη δηλαδή αφορά και αποφάσεις επιβολής προστίμων που έχουν εκδοθεί. Αυτές αναπροσαρμόζονται, τροποποιούνται ή ανακαλούνται, οδηγώντας σε διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους των προστίμων.

Από τη ρύθμιση εξαιρούνται τα ποσά που έχουν καταλογισθεί ή εισπραχθεί, τα οποία δεν επιστρέφονται.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!