Ψηφιοποιούνται τα έντυπα αρχεία της Δημόσιας Διοίκησης

Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με την «Ψηφιοποίηση Εγγράφων και Ηλεκτρονικό Αρχείο» υπέγραψε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης.

Το Π.Δ. αφορά σε θέματα σχετικά με την αρχειοθέτηση ηλεκτρονικών εγγράφων και δεδομένων, καθώς και στη διαδικασία ψηφιοποίησης των έντυπων αρχείων της Δημόσιας Διοίκησης.

Παράλληλα ρυθμίζει ζητήματα σχετικά με τα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα ασφάλειας, ενώ προβλέπεται και μηχανισμός δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για την ανάκτηση των δεδομένων από καταστροφή ή βλάβη του συστήματος ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατά τη σύνταξη του Π.Δ. καταβλήθηκε προσπάθεια να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες των υφιστάμενων υποδομών και των εν εξελίξει συγχρηματοδοτούμενων έργων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΕΣΠΑ, έτσι

ώστε να μην προκληθούν πρόσθετες δαπάνες στο κρατικό προϋπολογισμό.

Το σχέδιο συνυπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και θα αποσταλεί για έλεγχο στο Συμβούλιο της Επικρατείας πριν την τελική υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!