«Προβάρει» το κοστούμι του νέου κόμματος ο Λαφαζάνης!

Όσο η κυβέρνηση κινείται σε τροχιά συμφωνίας, τόσο οι διεργασίες στην Αριστερή Πλατφόρμα εντείνονται, προκειμένου αν αυτή φτάσει στην Βουλή, να είναι έτοιμο και το «οπλοστάσιο» των επιχειρημάτων, αλλά και η επόμενη ημέρα που φέρνει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να απομακρύνεται από την Κουμούνδούρου.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, πλέον πως οι βολές που εξαπολύονται και από τις δυο πλευρές βαθαίνει το ρήγμα σε σημείο που πολλά στελέχη της πλειοψηφίας να επιθυμούν το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών να γίνει άμεσα και η Αριστερή Πλατφόρμα να κάνει από τώρα το επόμενο βήμα.

Ενδεικτικό είναι το σημερινό tweet του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη: «Φαίνεται ότι ‘ερρίφθη ο κύβος’ για δημιουργία νέου κόμματος από την ‘Αριστερή Πλατφόρμα’. Ας γίνει τουλάχιστον ήρεμα, ώριμα και δημοκρατικά.»

Σε μια τέτοια περίπτωση ο πρωθυπουργός θα γνώριζε από τώρα τους ακριβείς συσχετισμούς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, κυρίως για τα πρόσωπα που δεν ανήκουν επίσημα στην πτέρυγα Λαφαζάνη.

Στην Αριστερή Πλατφόρμα, αυτό που δηλώνουν είναι, πως θέλουν έστω και την τελευταία στιγμή να ακυρώσουν τη συμφωνία, αλλάζοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να παρακολουθούν τις κινήσεις των «συντρόφων» τους συνυπάρχοντας και στις δυο επιτροπές προετοιμασίας του Συνεδρίου, όμως στο Μέγαρο Μαξίμου η προσοχή, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγες, είναι στραμμένη στην πορεία της διαπραγμάτευσης.

«Κάποιοι έχουν την αγωνία τους και κάνουν τις περιοδείες τους. Εμείς δεν κάνουμε τέτοια πράγματα», τόνιζε κορυφαίο στέλεχος εκτιμώντας, πως «προφανώς θέλουν να ετοιμαστούν. Δεν θα τους εμποδίσουμε».

Η ίδια πηγή παραδεχόταν, ότι ακόμα και το βράδυ της ψήφισης της συμφωνίας οι εξελίξεις στο κόμμα θα είναι ραγδαίες, καθώς η «συγκατοίκηση» με τους διαφωνούντες θα εχει κλείσει τον κύκλο της.

Τα σενάρια

Κατά πολλούς ακόμα και μετά την 3η ανταρσία της μειοψηφίας ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα επιλέξει τη λύση των διαγραφών περιμένοντας τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να κάνει το επόμενο βήμα.

Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, μην έχοντας πια τίποτα να περιμένει, ή θα συγκροτήσει άμεσα την δική του κοινοβουλευτική ομάδα μέχρι την προσφυγή στις κάλπες ή θα περιμένει να ακούσει από τον πρωθυπουργό την ημερομηνία των εκλογών και με την αναγγελία του νέου πολιτικού σχηματισμού οι διαφωνούντες αποχωρήσουν από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Ακόμα και αν οι δυο πλευρές δεν προβούν σε άμεσες κινήσεις, ενδεχόμενο σχετικά απίθανο, επειδή η καταψήφιση της συμφωνίας ισοδυναμεί με καταψήφιση της κυβέρνησης η αποχή των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας από το έκτάκτο Συνέδριο θεωρείται το πιο πιθανό σενάριο από τη στιγμή, μάλιστα, που με δημόσιες δηλώσεις τους το κατακρίνουν συνεχώς.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι πολύ πριν ο πρωθυπουργός προχωρήσει στον αποκλεισμό του συνόλου των διαφωνούντων απο τις εκλογικές λίστες του ΣΥΡΙΖΑ, ο νέος πολιτικός σχηματισμός του Παναγιώτη Λαφαζάνη να έχει ήδη συγκροτηθεί.

Πηγή: news247.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΔΙΑΣΠΑΣΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ, ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!