Πρότυπο χώρο εγκατάστασης τσιγγάνων στη Μεσσηνία, εγκαινίασε ο Θ. Νάκος

Σε 66 ξύλινους οικίσκους θα στεγάζονται από εδώ και στο εξής ισάριθμες οικογένειες αθίγγανων της Μεσσηνίας. Τον πρότυπο χώρο προσωρινής εγκατάστασης αθιγγάνων εγκαινίασε σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος, στη θέση «Μπιρμπίτα» του δήμου Καλαμάτας.  Εκτός από τους οικίσκους υπάρχει στεγασμένος χώρος εκδηλώσεων, ιατρείο, καθώς και οι απαραίτητοι χώροι υγιεινής για τη φιλοξενία 66 οικογενειών αθιγγάνων της περιοχής. Επιπλέον, έχουν πραγματοποιηθεί όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής (έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροδότησης και οδοί πρόσβασης). Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με την κατασκευή σε διπλανό οικόπεδο άλλων 130 ξύλινων οικίσκων.

Το συγκεκριμένο έργο, το κόστος του οποίου ανέρχεται στο ποσό των 2.400.000€, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς των οικοπέδων, συγχρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, τη Νομαρχία Καλαμάτας και τους δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο υλοποίησης του Ολοκληρωμένου Προγράμματος δράσης για τους Έλληνες αθίγγανους, έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών 182 στεγαστικά δάνεια στο Νομό Μεσσηνίας.

Οι αθίγγανοι της περιοχής θα εγκαθίστανται προσωρινά στους οικίσκους, μέχρι να αξιοποιήσουν το στεγαστικό τους δάνειο, οπότε θα εγκαθίσταται κάποια άλλη οικογένεια αθιγγάνων, που πληρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

«Η ελληνική πολιτεία καταβάλλει μια μεγάλη προσπάθεια για τη στεγαστική αποκατάσταση των Ελλήνων αθιγγάνων και τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε γι΄ αυτούς ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και μόνιμους οικισμούς με αξιοπρεπείς προδιαγραφές για να ενσωματωθούν τελικά στον κοινωνικό ιστό», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος. Ενώ ο νομάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της Ε.Ν.Α.Ε. δημήτρης δράκος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος «για το έργο που παραδίδουμε σήμερα στους αθίγγανους, την ευθύνη του οποίου αναλάβαμε ως Αυτοδιοίκηση».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!