Πρωτιά Δημαρά σε δύο γκάλοπ

Πρωτιά Δημαρά δείχνουν δύο δημοσκοπήσεις για την Περιφέρεια Αττικής που δημοσιεύονται σήμερα στο «Έθνος» και τον «Ελεύθερο Τύπο».

Συγκεκριμένα στην έρευνα της Marc για το «Έθνος» (διεξήχθη από 19 – 21 Οκτωβρίου σε δείγμα 1667 πολιτών) ο ανεξάρτητος υποψήφιος λαμβάνει το 21,7% των ψήφων, έναντι 19,7% του Γιάννη Σγουρού και 14,4% του Βασίλη Κικίλια.
 
Η υπεροχή του κ. Δημαρά καταγράφεται και στο ερώτημα «Ποιον σκέφτεστε να ψηφίσετε», καθώς σχεδόν έξι στους δέκα (58,5%) πολίτες δηλώνουν ότι θα μπορούσαν να τον ψηφίσουν. Στο ίδιο ερώτημα ο Γιάννης Σγουρός συγκεντρώνει το 34,9%.

Απόλυτος κυρίαρχος είναι ο Γ. Δημαράς και στο β΄ γύρο καθώς κερδίζει και τους δύο αντιπάλους του με πολύ μεγάλη διαφορά (53,2 έναντι 26,4% το Γιάννη Σγουρο και 59,6 έναντι 21,1% τον Βασίλη Κικίλια).  

Από τα στοιχεία της μέτρησης φαίνεται ότι το 29,3% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος και το 16,4% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τον Γιάννη Δημαρά. Αντίθετα ο Αλέξης Μητρόπουλος παίρνει μόνο το 4,2% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, είναι στο 9,1% και ο υποψήφιος του ΛΑΟΣ, Αδωνις Γεωργιάδης, στο 8,5%. Ακολουθεί ο Αλέξης Μητρόπουλος με 6,5%, ο οποίος, όπως φαίνεται από τα ευρήματα, δεν καταφέρνει να εισπράξει τη διαρροή ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος, καθώς κατευθύνονται προς τον Γιάννη Δημαρά.

Στη μάχη των υπόλοιπων τριών υποψηφίων ο Αλέκος Αλαβάνος είναι στο 3,4%, ο Γρηγόρης Ψαριανός στο 2,9% (Δημοκρατική Αριστερά), ενώ ο υποψήφιος των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Διάκος, είναι στο 2,2%.

Γκάλοπ MRB

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα της έρευνας της MRB για τον Ελεύθερο Τύπο (διεξήχθη 18 και 19/10 σε δείγμα 1010 ατόμων), όπου Γιάννης Σγουρός και Βασίλης Κικίλιας παλεύουν για τη δεύτερη θέση.

Πιο συγκεκριμένα σε δείγμα 1010 ατόμων, ο Γιάννης Δημαράς λαμβάνει το 20,5% των ψήφων, ο Γιάννης Σγουρός το 14,6%, ο Βασίλης Κικίλιας το 14,1%, ο Θανάσης Παφίλης 6,5%,ο Αλέξης Μητρόπουλος στο 6%, ο Άδωνις Γωργιάδης το 5,6%, ο Αλέκος Αλαβάνος το 2,9%, ο Γρηγόρης Ψαριανός το 2,6% και η αδιευκρίνιστη ψήφος το 20.9%.

Σε ενδεχόμενο δεύτερο γύρο μεταξύ Γ. Δημαρά και Γ. Σγουρού, τα ποσοστά του κ. Δημαρά εκτοξεύονται στο 47,9% έναντι του κ. Σγουρού που μετά βίας αγγίζουν το 19%, την ίδια στιγμή που το 22,8% επιλέγει να μην ψηφίσει κανέναν και την  αδιευκρίνιστη ψήφο να φθάνει το 10,3%.

Σε αντίστοιχο γύρο μεταξύ Δημαρά και Κικίλια ο κ. Δημαράς εντυπωσιάζει επικρατώντας του πιθανού του αντιπάλου κατά 33 περίπου μονάδες, καταγράφοντας ποσοστό 51,3% έναντι 18,6 του κ. Κικίλια, 22,3% επιλέγει να μη ψηφίσει κανέναν από τους δύο υποψηφίους και  την αδιευκρίνιστη ψήφο ν΄αγγίζει το 7,8%.

Σε πιθανή αναμέτρηση Σγουρού, Κικίλια στο δεύτερο γύρο, η πλάστιγγα γέρνει προς τον κ. Σγουρό ο οποίος λαμβάνει 33% και ο γαλάζιος υποψήφιος περιφερειάρχης  Β. Κικίλιας 22,8%. Το 34,2% των ερωτηθέντων επιλέγουν να μην ψηφίσουν κανέναν από τους δύο και η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 9,9%.

Αξίζει ν΄αναφερθεί ότι σε ερώτηση αν ψηφίζετε με βάση τα πρόσωπα ή το κόμμα, το 70,9% των ερωτηθέντων απάντησε με βάση τα πρόσωπα, το 19% με βάση το κόμμα, ενώ 6,7% δηλώνει ΔΞ/ΔΑ και 3,4% αλλο.

Για τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/content/8533 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!