Πρώτη συμφωνία για μετακίνηση στους δήμους 2.000 «διαθέσιμων»

Σε καταρχήν άτυπη συμφωνία οι 1.500 με 2.000 δημοτικοί υπάλληλοι  που υπολογίζεται ότι θα προκύψουν από την αξιολόγηση των δομών των δήμων (ξεκινάει εντός Ιουλίου), να μετακινηθούν σε άλλους ΟΤΑ που έχουν ελλείψεις προσωπικού κατέληξαν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών με τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ.

Πρόκειται για μία παλαιότερη πρόταση των δημάρχων που επανέφεραν στο τραπέζι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης και ο δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα πρέπει να δεσμευθεί ότι στην επόμενη φάση της διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων μέχρι τέλος του χρόνου, οι περίπου 1.500 με 2.000 δημοτικοί υπάλληλοι που υπολογίζεται ότι «περισσεύουν», κυρίως, από τους 30 δήμους που σύμφωνα με το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr,  έχουν πλεονάζον προσωπικό και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, να παραμείνουν στην Αυτοδιοίκηση και να μετακινηθούν σε άλλους γειτονικούς δήμους με ελλείψεις στο προσωπικό.

Μάλιστα, προκειμένου να ξεπεραστεί ο «σκόπελος» της τρόικας προτάθηκε από τον κ. Ιωακειμίδη οι υπάλληλοι αυτοί να ενταχθούν σε διαθεσιμότητα για 15 ημέρες (μία πληρωμή με 75% του μισθού τους από την Ενιαία  Αρχή Πληρωμών) και αμέσως μετά να μετακινηθούν στους γειτονικούς δήμους που έχουν ελλείψεις στο προσωπικό: «Χωρίς αυτή τη δέσμευση δεν θα μπορέσει να προχωρήσει η αξιολόγηση στους δήμους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωακειμίδης.

Συμφωνία Μητσοτάκη, Χριστοφιλοπούλου

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου συμφώνησαν με αυτή την πρόταση, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να εφαρμοσθεί άμεσα.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν μπορεί να τα πληρώνει όλα η αυτοδιοίκηση και, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, ανακοίνωσε στους δημάρχους ότι θα συγκληθεί άμεσα σε συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια του οποίου θα κληθούν όλοι οι υπουργοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Επιβεβαιώνει ο Μιχελάκης

Την καταρχήν συμφωνία των δύο πλευρών επιβεβαίωσε, στην ουσία, με δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος τόνισε ότι «είναι σημαντικό να προχωρήσει η αξιολόγηση των δομών των Δήμων. Είναι σίγουρο ότι, σε αυτή τη διαδικασία, θα διαπιστωθεί ότι σε κάποιες υπηρεσίες υπάρχει  υπερστελέχωση και σε κάποιες άλλες λείπει προσωπικό. Εκεί βέβαια θα υπάρξει μετακίνηση προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες», πρόσθεσε ο κ. Μιχελάκης.

Από την πλευρά του ο πρέοδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης, τόνισε ότι ηπρόταση για ενδοδημοτική μετακίνηση έχει γίνει από τους δημάρχους από το 2011.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!