Πρόταση του ΥΠΕΣΔΑ: Στους δήμους μέρος των εσόδων από τους αρχαιολογικούς χώρους

Να αποκτήσουν οι δήμοι ποσοστό επί των εσόδων των αρχαιολογικών χώρων πρόκειται να προτείνει στα συναρμόδια υπουργεία το υπουργείο Εσωτερικών. Το θέμα συζητήθηκε κατά την κατά την προ ημερών επίσκεψη του κ. Κουρουμπλή στο Ηράκλειο και τη συνάντησή του με την ΠΕΔ Κρήτης μετά από σχετική πρόταση του δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γ. Στεφανάκη.

Την πρόταση επικρότησαν και όλοι οι δήμαρχοι του νησιού που στα διοικητικά τους όρια φιλοξενούνται οργανωμένοι αρχαιολογικοί χώροι από όπου το υπουργείο Πολιτισμού μέσω του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων εισπράττει έσοδα από τα εισιτήρια που κόβονται από τους  Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης πρέπει να αποδίδεται στους δήμους ένα ποσοστό, από τις εισπράξεις των εισιτήριων που εκδίδονται στους οργανωμένους αρχαιολογικούς χώρους, καθώς οι δήμοι είναι αρμόδιοι για την καθαριότητα, οδοποιία, αλλά και για την ευρύτερη εύρυθμη λειτουργία της περιοχής όπου βρίσκονται οι αρχαιότητες.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ, ΠΟΡΟΙ, ΤΑΜΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!