Προτάσεις της Συνηγόρου του Πολίτη για θέµατα αρµοδιότητας ΥΠΕΣ

Μια συνοπτική έκθεση θεµάτων, αρµοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών, µε σκοπό την συνολική καταγραφή τους και την υποβολή προτάσεων για την επίλυσή τους, υπέβαλε η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού στον αρμόδιο υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη. Ήδη, με την από 25/07/11 επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών έχει επισημάνει ότι τα ζητήµατα αυτά έχουν απασχολήσει για µεγάλο χρονικό διάστηµα την Αρχή, καθώς έχουν διατυπωθεί συγκεκριµένες προτάσεις, χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί η ικανοποιητική διευθέτησή τους.

Η Συνήγορος έχει ασχοληθεί µε θέµατα που αφορούν ληξιαρχικές πράξεις γέννησης ή γάµου, το ζήτηµα της αποτελεσµατικής εποπτείας επί των ΟΤΑ, ζητήµατα αρµοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως η λειτουργία κοιµητηρίων και η εποπτεία καταστηµάτων υγειονοµικού ενδιαφέροντος, καθώς και θέµατα εφαρµογής της διαδικασίας ιθαγένειας, µεταναστευτικά και θέµατα κοινωνικής ένταξης των τσιγγάνων.

Στην εν λόγω έκθεση τα ζητήµατα αυτά έχουν οµαδοποιηθεί σε δύο βασικές θεµατικές που αντιστοιχούν στις δύο γενικές κατηγορίες αρµοδιοτήτων του υπουργείου Εσωτερικών: αφενός θέµατα πληθυσµού και κοινωνικής συνοχής και αφετέρου θέµατα τοπικής αυτοδιοίκησης και αποκέντρωσης.

Από την πλευρά του υπουργείου, υπήρξε κατ΄αρχήν ανταπόκριση για τα ζητήµατα πληθυσµού και κοινωνικής συνοχής, καθώς πραγµατοποιήθηκε στις 5-9-2012 συνάντηση του Γενικού Γραµµατέα Πληθυσµού και Κοινωνικής Συνοχής Άγγελου Συρίγου µε τη Συνήγορο και τους Βοηθούς Συνηγόρους. Ωστόσο, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, η Συνήγορος αναµένει την ανταπόκριση του υπουργείου Εσωτερικών στο σύνολο των προτάσεών του, επιδιώκοντας την συνεργασία του για την επίλυση των προβληµάτων που οι πολίτες αναφέρουν στην Ανεξάρτητη Αρχή.

Η Συνήγορος συνεχίζει να αναδεικνύει τις θεµατικές αυτές και στις επιµέρους ιστοσελίδες της Αρχής:

  • http://www.synigoros.gr/?i=dimotis.el
  • http://www.synigoros.gr/?i=foreigner.el
  • http://www.synigoros.gr/?i=maps.el

 

Η ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!