Πρόστιμο 300 ευρώ σε ανεμβολίαστους δημόσιους υπαλλήλους που δεν κάνουν τεστ - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
22
Νοέμβριος
Back
Δημόσιο: Τι αλλάζει για πιστοποιητικό νόσησης, άδεια ειδικού σκοπού (εγκύκλιος)

Πρόστιμο 300 ευρώ σε ανεμβολίαστους δημόσιους υπαλλήλους που δεν κάνουν τεστ

Την επιβολή προστίμων ύψους 300 ευρώ την εβδομάδα σε κάθε ανεμβολίαστο δημόσιο υπάλληλο που αρνείται να κάνει διαγνωστικό τεστ, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επισημαίνοντας ότι ουσιαστικά το πρόστιμο αυτό οδηγεί στην αποστέρηση του μισθού.

Ερωτηθείς σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους που αρνούνται να εμβολιαστούν και να κάνουν διαγνωστικό τεστ, ο κ. Βορίδης αποκάλυψε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, θα επιβάλλονται πρόστιμα 300 ευρώ την εβδομάδα. Τα πρόστιμα εισπράττονται με παρακράτηση μισθού και είναι η πρώτη εβδομάδα που «τρέχουν».

«Τα στοιχεία και το ποσοστό των εμβολιασμένων δημοσίων υπαλλήλων είναι αρκετά καλύτερα από τα ποσοστά του γενικού πληθυσμού», σημειώνει ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Έχουμε 76% εμβολιασμένων με τις 2 δόσεις ή ανθρώπων που έχουν νοσήσει και 4% που έχει κάνει την πρώτη δόση. Υπάρχει ένα 20% που δεν έχει εμβολιαστεί».

Αυτοί οι υπάλληλοι έχουν την υποχρέωση να «προσκομίζουν ένα τεστ την εβδομάδα και έτσι να προσέρχονται στην εργασία τους. Σε περίπτωση που δεν τον πράξουν, υπάρχει ένα διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ».

Το μέτρο αυτό ενδέχεται να λειτουργήσει «ως κίνητρο για να εμβολιαστούν» όσοι δεν το έχουν πράξει ακόμη, ενώ, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, το πρόστιμο θα παρακρατείτε κατευθείαν από τον μισθό των υπαλλήλων.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!