Προσωρινοί πίνακες ΑΣΕΠ: Στο Σύνταγμα προσκρούει η λύση για τους εργαζόμενους

Σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες αποδεικνύεται, τελικώς, το πρόβλημα με τους εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί στους δήμους μέσω προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ και, τώρα, απολύονται ο ένας μετά τον άλλο λόγω του διορισμού των συναδέλφων τους από τους οριστικούς πίνακες.

Να σημειωθεί ότι, όπως είχε πει, απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση προ διμήνου, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και νυν υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης πρόκειται για περίπου 100 εργαζόμενους σε 15 με 20 δήμους, για τους οποίους είχε προαναγγείλει άμεσα νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου. Αντίστοιχη δέσμευση είχε αναλάβει ο Βερναρδάκης και κατά τη συνάντηση του με εργαζόμενους των δήμων Αγίας Παρασκευής και Πετρούπολης αλλά με εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που μίλησαν στην aftodioikisi.gr, τελικώς η λύση του προβλήματος δεν είναι τόσο απλή καθώς προσκρούει στο 103 του Συντάγματος που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Και όπως τονίζεται από τις ίδιες πηγές, καθώς «οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δεν περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες ΑΣΕΠ, θεωρούνται συμβασιούχοι». Άρα; Άρα, όπως τονίζεται από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, «αναζητείται λύση», η οποία, όμως, με τα σημερινά δεδομένα δεν θεωρείται ότι θα βρεθεί εύκολα.

Το θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, συζητήθηκε και κατά τη σημερινή συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη η οποία υποστήριξε ότι ναι μεν «υπάρχει πολιτική βούληση αλλα αναφύονται νομικά κωλυματα και ζήτημα αντισυνταγματικότητας. Παρόλ’ αυτά αναζητείται τροπος να ξεπεραστούν», κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΣΕΠ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]