Εντοπίστηκε λάθος στο koinonikomerisma.gr -Ποιοι μένουν προσωρινά «εκτός»

Ένα λάθος έχει εντοπιστεί στο σύστημα koinonikomerisma.gr που έχει προκαλέσει ανησυχία στους στρατιωτικούς. Το λάθος ήδη έχει εντοπιστεί από τον ΕΦΚΑ και θα διορθωθεί άμεσα. Ειδικότερα η εφαρμογή όταν στελέχη των ενόπλων δυνάμεων προσπαθούσαν να κάνουν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα τους εμφάνιζε μήνυμα ότι δεν έχουν τους απαραίτητους μήνες ασφάλισης κάτι που ουσιαστικά τους πέταγε εκτός της χορήγησης. Αυτό οφείλεται σε σφάλμα του συστήματος του ΕΦΚΑ που τροφοδοτεί στοιχεία το σύστημα της ΗΔΙΚΑ.

Πιο συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε:

«Δεν πληρείτε το κριτήριο του τουλάχιστον ενός ασφαλίσιμου μήνα στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Δεν προκύπτει απο τον ΕΦΚΑ ότι έχετε υπάρξει ασφαλισμένος για τουλάχιστον 1 μήνα πριν την 1/11/2017. Αν θεωρείται ότι αυτό είναι λάθος, παρακαλούμε απευθυνθείτε άμεσα στον ΕΦΚΑ. Ο έλεγχος έγινε 400 ΑΙΤΙΑ ΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ»

Πληροφορίες αναφέρουν πώς σε κάποιες περιπτώσεις το πρόβλημα διορθώθηκε και γίνονται κανονικά οι αιτήσεις ενώ σε άλλες περιπτώσεις εξακολουθεί να υπάρχει.

Σχετική ανακοίνωση έβγαλε και η ΠΟΕΣ:

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι.

Τις τελευταίες ώρες η Ομοσπονδία μας δέχεται ορυμαγδό τηλεφωνημάτων από στελέχη των ΕΔ, τα οποία στην προσπάθειά τους να αιτηθούν του κοινωνικού μερίσματος, η οικεία εφαρμογή τούς εμφανίζει ανασφάλιστους στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.).

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας και Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής (Σ.Ε.) Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας του Ε.Φ.Κ.Α. επικοινώνησε αμέσως με το Διοικητή του Ε.Φ.Κ.Α., κ. Αθανάσιο Μπακαλέξη, ο οποίος στη συνέχεια έδωσε εντολή για επίλυση του όποιου προβλήματος τυχόν υπήρξε από μεριάς του Φορέα.

Πράγματι, το ζήτημα εντοπίστηκε σε λειτουργικό κομμάτι της εφαρμογής και μέχρι να επιλυθεί θα εφαρμοστεί εναλλακτική δρομολόγηση των αιτηθέντων στοιχείων μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (Ε.Α.Π.) και τα αιτήματα των δικαιούχων συναδέλφων θα μπορούν να επανυποβληθούν από το απόγευμα της σήμερον (27.11.2017) ή ακόμη καλύτερα, λόγω του φόρτου των αιτήσεων, από αύριο (Τρίτη 28.11.2017) και μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, ήτοι τα μεσάνυχτα (00.00) της Τρίτης, 12 Δεκεμβρίου 2017.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση όλων των συναδέλφων και σε περίπτωση που διαπιστωθεί οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα ή ανωμαλία, να επικοινωνήσετε άμεσα με την Ομοσπονδία μας (2168004777).

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ, ΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΛΑΘΟΣ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!