Προσφυγικό: Πάνω από 4.000 στον Πειραιά παρά τις μειωμένες νέες αφίξεις

Για δεύτερη συνεχή μέρα εμφανίζεται μειωμένος ο αριθμός των νέων αφίξεων προσφύγων και μεταναστών από τα τουρκικά παράλια, κάτι το οποίο έχει παρατηρηθεί και άλλες φορές όποτε συμβαίνουν διεθνή γεγονότα που σχετίζονται με την Τουρκία όπως η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής.

Παρά ταύτα, ο συνολικός αριθμός των εγκλωβισμένων στο λιμάνι του Πειραιά, ξεπέρασε για πρώτη φορά τις 4.000 και αυτό δείχνει την έλλειψη προσωρινών χώρων φιλοξενίας τους σε άλλες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί το Συντονιστικό για τις προσφυγικές ροές, οι νέες αφίξεις στα νησιά ήταν έως το πρωί 111 άτομα (όλα στη Λέσβο) ενώ προχθές ήταν 137 και το προηγούμενο τριήμερο 4.500.

 

roes1

 

Στο λιμάνι του Πειραιά καταγράφονται 4.030 άτομα ενώ συνολικά οι δομές της Αττικής στεγάζουν 11.936 αλλοδαπούς ξεπερνώντας και εδώ τη συνολική δυναμικότητα (11.340) ενώ χαμηλά (1.248) παραμένει ο αριθμός των φιλοξενουμένων στη Στερεά Ελλάδα.

 

roes2

 

Στις δομές της Βόρειας Ελλάδας καταγράφεται συνολικός αριθμός 21.575 προσφύγων και μεταναστών ενώ στον καταυλισμό της Ειδομένης αναφέρονται 10.500 άτομα, όσα δηλαδή και προχθές μετά την φυγή των 1.500 προς την ΠΓΔΜ. Το γενικό σύνολο είναι σύμφωνα με το Συντονιστικό στα 43.407 άτομα.

 

roes3

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΡΟΕΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!