Προσφυγικό: «Μπαλάκι» ευθυνών για τη ρύπανση στα νησιά ανάμεσα στα υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος (έγγραφα)

Τις ευθύνες το ένα στο άλλο ρίχνουν τα υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος σχετικά με τον καθαρισμό των απορριμμάτων στα νησιά όπου καταφθάνει ο μεγάλος όγκος των προσφύγων. Αυτό αναδεικνύεται από ερώτηση του Βουλευτή Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη.

Συγκεκριμένα, με την ερώτηση του ο Ν. Κακλαμάνης (12 Οκτωβρίου 2015) είχε ζητήσει να πληροφορηθεί τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση, ώστε να σταματήσει η ρύπανση του περιβάλλοντος στα νησιά και ιδιαίτερα στις ακτές -όπου οι πρόσφυγες που καταφθάνουν εγκαταλείπουν τεράστια ποσότητα απορριμμάτων- καθώς και με ποιο τρόπο θα εξασφαλιστεί η προστασία τους.

«Η απάντηση; Μνημειώδης, όπως αναφέρει ο κ. Κακλαμάνης. Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο αναπληρωτής Υπουργός, Γιάννης Τσιρώνης, γνωστοποίησε, ότι ο… δήμος Χίου, δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στην αυξημένη παραγωγή απορριμμάτων και κατόπιν ότι θα συνδράμει σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία αναληφθεί από… το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και την τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να αμβλυνθεί το πρόβλημα!»

Και ο κ. Κακλαμάνης συνεχίζει: «Ο πλήρης τραγέλαφος; Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, διά του αναπληρωτή Υπουργού, Ιωάννη Μουζάλα, απάντησε ότι αρμόδιο είναι… το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας!  Την ώρα, δηλαδή, που τα ελληνικά νησιά έχουν «βουλιάξει» από τα προσφυγικά «ρεύματα» και τους κινδύνους που ελλοχεύουν ακόμη και για το περιβάλλον, τα αρμόδια υπουργεία μεταθέτουν τις ευθύνες το ένα στο άλλο χωρίς -το κυριότερο- να δίνουν καμία λύση σε ένα από τα πιο καίρια προβλήματα για την Ελλάδα του 2015. Η κυβερνητική ανικανότητα εξελίσσεται σε εφιάλτη για τη χώρα…», καταλήγει ο βουλευτής της ΝΔ.

AΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΡΥΠΑΝΣΗ, ΝΗΣΙΑ, ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!