Προσφυγικό: 30.000 νέες θέσεις σε Κέντρα Φιλοξενίας δημιουργεί η κυβέρνηση – Έρχονται και 500 προσλήψεις (βίντεο)

Τη δημιουργία 30.000 νέων θέσεων σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων μέσα στο επόμενο 20ημερο ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

Αναφορικά με την Ειδομένη ο κ. Κυρίτσης υποστήριξε ότι θα υπάρξει ενημέρωση των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται εκεί, προσθέτοντας ότι υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς, άμεσα, 2.000 ατόμων σε θέσεις που υφίστανται ήδη σε κέντρα φιλοξενίας ανά την Ελλάδα. Εκτίμησε, μάλιστα,  ότι από την ερχόμενη Δευτέρα ο αριθμός αυτός μπορεί να διπλασιαστεί, καθώς, όπως είπε, θα ενταθούν οι προσπάθειες. «Η λογική είναι όλες οι μη τυπικές δομές, όπως η Ειδομένη και ο Πειραιάς να πάψουν να υφίστανται.Αυτήν την στιγμή γίνεται προσπάθεια και προς τις δύο κατευθύνσεις, αλλά η κυβέρνηση θεωρεί ότι το ζήτημα της Ειδομένης πρέπει να πάρει μια σχετική προτεραιότητα. Αμέσως μετά, δηλαδή μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η προσπάθεια και στον Πειραιά» , είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού.

Ο κ. Κυρίτσης τόνισε επίσης ότι θα ενισχυθεί η υπηρεσία πρώτης υποδοχής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σε γενική γραμματεία και η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε προσλήψεις εποχικού προσωπικού που θα φτάνουν τις 500.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα κατατεθεί νομοσχέδιο για τη διευθέτηση νομικών ζητημάτων που απορρέουν από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και προανήγγειλε τη δημιουργία εποπτικού οργάνου, που θα συντονίζει όλες τις υφιστάμενες δομές για το προσφυγικό. Υπεύθυνος για τον επιτελικό συντονισμό αναλαμβάνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ταφύλλης.

ΔΕΙΤΕ ποιοι είναι οι δήμοι που θα δημιουργηθούν Κέντρα Φιλοξενίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ, 30.000 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!