Προγραμματικές συμβάσεις ΥΠΕΝ με Π. Ιονίων Νήσων και Δήμους Β. Τζουμέρκων και Γόρτυνας

Παρουσία του Δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων, Γιάννη Σεντελέ, υπογράφηκε από τον Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτη Φάμελλο, η Προγραμματική Σύμβαση του Υπουργείου με τον Δήμο για τη μελέτη και κατασκευή του έργου ανάδειξης φυσιολατρικών διαδρομών σε δάση και δασικές εκτάσεις περί των ποταμών Αράχθου, Καλλαρίτικου και των παραποτάμων του.

Σκοπός της απόφασης είναι η βελτίωση των παρεχόμενων διευκολύνσεων στους επισκέπτες στην περιοχή των παραπάνω ποταμών στα διοικητικά όρια του Δήμου και η αξιοποίηση αυτής μέσω της τουριστικής δραστηριότητας.

Αντικείμενο της σύμβασης, διάρκειας δύο ετών, είναι η εκπόνηση των απαραίτητων μελετών και η κατασκευή του έργου, για την ανάδειξη υφιστάμενων φυσιολατρικών διαδρομών, αλλά και θέσεων θέας-αναψυχής, με ήπιες παρεμβάσεις, επιτρεπτές από το ΠΔ του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων-Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου, με σκοπό την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Παρόμοια έργα θα γίνουν και μέσω της Προγραμματικής Σύμβασης που υπέγραψε ο Αν. ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος με τον Δήμο Γόρτυνας. Τα έργα αφορούν τη δημιουργία χώρων αναψυχής και διαδρομών για την προαγωγή του οικοτουρισμού στη Ζώνη Ειδικής Προστασίας ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΑ ΟΡΗ και εντός της Ειδικής Ζώνης Διατήρησης ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΑ ΟΡΗ-ΚΟΦΙΝΑΣ.

Παράλληλα, από τον Αναπληρωτή Υπουργό υπογράφηκαν:

Προγραμματική σύμβαση του ΥΠΕΝ με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και συγκεκριμένα την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας για τη μελέτη και εκτέλεση δημοσίων δασοτεχνικών έργων δασικής οδοποιίας που αφορούν τη βελτίωση της βατότητας της οδού πρόσβασης προς την Ιερά Μονή Άτρου.

Απόφαση παραχώρησης κατά χρήση στον Δήμο Μετσόβου αποθήκης πατατόσπορου που ανήκει στη Δασική Υπηρεσία και βρίσκεται στη θέση Μπελούσια του δημοσίου δάσους της Τ.Κ. Χρυσοβίτσας του Δήμου Μετσόβου. Η διάρκεια παραχώρησης είναι 15 έτη και ο σκοπός της παραχώρησης είναι η κάλυψη των αναγκών αποθήκευσης υλικών του Δήμου Μετσόβου.

Σημειώνεται ότι όλα τα παραπάνω υλοποιούνται σε δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις. Επίσης, σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, οι δαπάνες μελετών, εκτέλεσης έργων και οι εργασίες επισκευής και συντήρησης της αποθήκης αναλαμβάνονται από τους αντίστοιχους Δήμους και την Περιφέρεια.​

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΥΠΕΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!