Πρόγραμμα «Αντώνης Τσίτσης»: Διευκόλυνση των 7 νέων Δήμων που προήλθαν από διάσπαση “καλλικρατικών”

Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών διπλασιάζεται το ανώτατο όριο προϋπολογισμού κάθε πρότασης που αφορά σε μελέτες έργων και δράσεων, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για τους επτά (7) νέους Δήμους που προήλθαν από τη διάσπαση «καλλικρατικών» Δήμων της χώρας, με τον ν. 4600/2019.

Οι συγκεκριμένοι δήμοι βρέθηκαν αντιμέτωποι λόγω της διάσπασης με ελλείψεις σε απαραίτητες υποδομές, προσωπικό και ώριμες μελέτες για αναπτυξιακά έργα. Προκειμένου να διευκολυνθούν οι Δήμοι αυτοί, τροποποιείται η Πρόσκληση ΑΤ09 για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στον Άξονα Προτεραιότητας «Πολιτική Προστασία-Προστασία της Δημόσιας Υγείας-Τεχνική Βοήθεια» με τίτλο «Ωρίμανση έργων και δράσεων για την υλοποίηση του Προγράμματος».

Συγκεκριμένα, προβλέπεται αφενός ο διπλασιασμός του ανώτατου ορίου και αφετέρου μεγαλύτερη ευελιξία, με τη δυνατότητα υποβολής περισσότερων υποέργων μελετών.

Η απόφαση αφορά:

Τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, με έδρα την Αχαράβη.
Τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας, με έδρα τη Λευκίμμη.
Τον Δήμο Ληξουρίου, με έδρα το Ληξούρι.
Τον Δήμο Σάμης, με έδρα τη Σάμη.
Τον Δήμο Βελβεντού, με έδρα το Βελβεντό.
Τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, με έδρα την Καλλονή.
Τον Δήμο Δυτικής Σάμου, με έδρα το Καρλόβασι.

Κάθε ένας από τους παραπάνω Δήμους μπορεί να υποβάλει μία (1) αίτηση χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα και ως ανώτατη αιτούμενη δαπάνη πράξης ορίζεται ποσό 1.000.000 ευρώ (προ ΦΠΑ) και έως πέντε (5) υποέργα μελετών.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]