Πρεμιέρα της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

«Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι» ήταν ο κεντρικός θεματικός άξονας της πρώτης «Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού» ενός νέου θεσμού που προωθεί το υπουργείο Παιδείας και θα διεξάγεται κάθε χρόνο την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου.

Στα σχολεία όλης της χώρας οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν, ανάλογα με την ηλικία τους, σε κινητικές και αθλητικές δραστηριότητες, όπου έμφαση δεν δόθηκε στη διάκριση, αλλά στη συμμετοχή.

«Θεσμοθετήσαμε την Πρώτη Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο πλαίσιο του Κοινωνικού Σχολείου, το οποίο έχει δράσεις για τον αθλητισμό, για τη σωστή διατροφή, που έχει μαθήματα στους γονείς για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, που έχει ακόμα ενημέρωση για τον ρατσισμό και για τον σεβασμό στη διαφορετικό. Με όλα αυτά στοχεύουμε στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πολίτη και όχι μόνο για τη δημιουργία ενός κατόχου γνώσεων και πληροφοριών» τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος, στο πλαίσιο του νέου θεσμού, επισκέφθηκε το Γενικό Λύκειο Καμινίων και την Ελληνογερμανική Αγωγή.

Στην Ελληνογερμανική Αγωγή, ο κ. Λοβέρδος έλαβε μέρος σε αγώνα ως μέλος της ομάδας μπάσκετ της Βουλής με αντιπάλους την Εθνική Παραολυμπιακή Ομάδα Καλαθοσφαίρισης σε αμαξίδιο. Με την ομάδα μπάσκετ των «Βουλευτών και φίλων» αγωνίστηκε και ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Ιωαννίδης.

«Πρέπει να ακούτε τους γυμναστές σας. Σήμερα είναι μία μεγάλη ημέρα. Στόχος της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού είναι όλοι οι μαθητές να ακούσουν κάτι για την άθληση, όλοι να κάνουν κάτι, όλοι να αθληθούν» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στους μαθητές. «Ο αθλητισμός είναι υγεία και αυτοπεποίθηση και αυτό το μήνυμα θέλουμε να δώσουμε φέτος στα 12.500 σχολεία της χώρας. Αν η ρόδα κυλήσει, κανένας δεν θα την σταματήσει πια μετά από ένα χρόνο» πρόσθεσε.

Μήνυμα με αφορμή τη σημερινή Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού απηύθυνε και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού είναι αφιερωμένη στη σπουδαιότητα της άθλησης από τα πρώτα χρόνια ένταξης των παιδιών στη σχολική κοινότητα.
Η ενασχόληση των νέων από μικρή ηλικία με τον αθλητισμό και με τις αξίες που διέπουν το αθλητικό ιδεώδες, διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες, ενισχύει την ομαλή κοινωνικοποίηση τους προάγοντας ταυτόχρονα την ευγενή άμιλλα. Την ίδια στιγμή οι νέοι μαθαίνουν να ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής.
Είναι χρέος της Πολιτείας και ευθύνη όλων μας να κατευθύνουμε τους νέους προς ένα τέτοιο πρότυπο ζωής και να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου μέσα από τον αθλητισμό να ανακαλύψουν τις δυνατότητες και τα ταλέντα τους που καθιστούν κάθε ένα παιδί μια ξεχωριστή προσωπικότητα».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Αφήστε μια απάντηση