«Πράσινη ζωή στην πόλη» από το Υπουργείο Οικονομίας

Πράσινη ζωή στην πόλη»: Αυτός είναι ο τίτλος του συγχρηματοδοτούμενου από την ΕΕ πρόγραμματος που παρουσιάσαν την Πέμπτη ο Υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης και ο Υφυπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά στην περιοχή της Αττικής, που αντιμετωπίζει τα εντονότερα περιβαλλοντικά προβλήματα, με στόχο να επεκταθεί και σε άλλα αστικά κέντρα της Ελλάδας.

Οι παρεμβάσεις αφορούν στη βελτίωση της λειτουργικότητας των κοινόχρηστων χώρων και την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος.  Επιπλέον, προβλέπονται έργα για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και κινητικότητας στην πόλη. Σ’ αυτό το πλαίσιο θα πραγματοποιηθούν μελέτες για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για πεζοδρομήσεις και για τη δημιουργία δημοτικών υπαίθριων πάρκινγκ.

Το πρόγραμμα θα βασιστεί σε εκπόνηση τεχνικών μελετών αλλά και δράσεις δημοσιότητας και ευαισθητοποίησης των φορέων και πολιτών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ ενώ ο προϋπολογισμός των έργων κάθε σχεδίου ενδέχεται να φθάσει και τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Να σημειωθει ότι το πρόγραμμα εντάσσεται στο ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 και οι δράσεις του θα χρηματοδοτηθούν κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από εθνικούς πόρους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!